Pečený pstruh s maslom a slaninkou
Vždy robievame pstruha na klasiku - obalený v múke a vysmažený na masle. Teraz som chcela...
Filety z pražmy zlatej na sójovom mede
Zemiaky očistite a nakrájajte na kocky, prepláchnite a dajte variť do osolenej vody (nie do vriacej,...
Varené údené koleno
Koleno dáme variť do vody spolu s koreňovou zeleninou a korením. Varíme cca 1, 5 hodiny....
Caesar šalát
Tak tento recept som poskladala z pár receptov, keď som sa pokúšala nájsť nejaký originál recept...
Bravčové rebrá na červenom víne
Rebierka osolíme, okoreníme, pridáme borievky a zalejeme trochou vína a dusíme do mäkka. Červenú...
Zeleninové karí s tofu
Rozhodne nepatríme k tým čo musia každý den mäso pochutíme si aj na zeleninovom jedle.
Restovaná bravčová pečeň
Toto jedlo som jedávala pravidelne, ale poslednú dobu kupujem iba kuracie pečene a tak som zabudla...
Bravčové kúsky v marináde a zemiakových lupienkoch
Asi to není žádná novinka, ale potřebovala jsem vymyslet nějakou večeři a tak jsem experimentovala s...
Dusené kalmáry v paradajkovej omáčke s bielou ryžou
Na olivovom oleji orestujeme zeleninu, nakrájanú na prúžky a prelejeme vínom, ktoré zredukujeme. Pridáme...
Baby kalmáry plnené panzanellou
Panzanella: Bagety vydlabeme a natrháme na malé kúsky. Necháme uschnúť v trúbe. Na oleji orestujeme...
Tvarohové guľky bezlepkové
Bezlepkovú diétu sa snažím úspešne-neúspešne dodržiavať rok a pol a keďže moje pokusy o navarenie tohto jedla...
Seitanové plátky s varenými zemiakmi s lečom
Seitan si vyrábam sama a prichutím si ho podľa vlastnej fantázie a momentálnej chuti.
Zemiakové gule s údeným mäsom
Tieto zemiakové plnené knedle sú pochúťkou, ktorú nikdy neodmietnem. Polovicu mäska mi zjedli pri...
Hovädzí chvost s Italom
Hovädzí chvost je úzky profil, málokedy ho dostať, hoci polievka z neho je výborná. Šikovný Ital z...
Kuracie pečienky s ananásom
Na oleji popražíme cibuľu, pridáme č. korenie, pečienky, opražíme, pridáme šťavu z ananásu,...
Fašírky z nivy
Tento recept má moj priatel vo svojom zošite. Sú to velmi chutné faširky, odkedy som ich prvý...
Špagety s tuniakom a špenátom:)
Uz si nepamatam odkial mam tento recept, ale velmi mi chuti:D
Hovadzia glejovka v paradajkovej omáčke
Toto jedlo je u nas velmi oblubene a casto ho robim.
Rizoto karí so syrom
Toto rizoto mi prišlo veľmi vhod pod ruku, keď som v týždni nevedela, čo uvariť....
Šopronské kapustové závitky
Z kapusty vyrežeme hlúb a hlávku necháme variť 5 – 6 minút v slanej vode. Osem...
Tuniakové placky - rýchle a chutné
Dnes som na večeru improvizovala - musím povedať, že s úspechom:)
Guláš v rúre
Recept na tento guláš je od sesternici z Blavy, názov nič moc, no je to výborný gulášik...
Galantína z kurčaťa
Čakali sme vzácnu návštevu z USA a tak som sa rozhodla okrem iného pripraviť i toto jedlo...
Zamilované kuracie prsia
Tento recept som dostala od kamarátky, zaujal ma tými jablkami aj názvom, určite si ho zamilujete, je...
Cestoviny na taliansky spôsob
Keď som pracovala v Taliansku tak nám tam robili tieto cestovinky a mne veľmi chutili a tak...
Pikantné kuracie stehná
Nevedela som čo rýchle uvariť na večeru tak som si vymyslela takúto pochúťku.
Divina s hruškou na červenom víne
Včera sme mali divinu na smotane. Všetko sa zjedlo len kus mäsa zostal. Upečený, ...
Čángo guláš
Mäso opláchneme a nakrájame na 30 – 40 g kúsky. Do kastróla dáme masť, na...
Bylinkový roastbeef so šťavou s červeným vínom
Toto jedlo je u nás tradičným jedlom sviatkov a mimoriadnych príležitostí v našej rodine už štvrtú...
Pečená krkovička (kotlety) so zemiakmi
Hlbší pekár dobre vymastíme masťou. Naň uložíme len mierne naklepané hrubšie rezne, ktoré sme nasolili,...
Vylepšený karfiol na tvarohovo - jogurtovej omáčke
Uvar si karfiol v osolenej vode, sced ho a rozdel na ruzicky! V miske si poriadne...
Paráková nedeľa s kelovou omáčkou
Skúšam parný hrniec. Urobili sme si vianoce trošku skôr, nevedela som sa dočkať parného hrnca...
Zemiaky na stoprvý spôsob
Zemiaky sú potravinou, ktorá je na Slovensku asi najrozšírenejšia. Pripravujú sa ako prílohy, ale...
Mäso na cesnaku
Tento recept patrí do receptov z jedného hrnca- vlastne pekáča. Je strašne jednoduchý. Mám pocit,...