Foto: jody
Upútal ma receptík na zaujímavé lievance. Chcela som ich robiť presne podľa receptu, ale nakoniec som zasa robila od oka a experimentovala a hlavne Zobraziť celý popisUpútal ma receptík na zaujímavé lievance. Chcela som ich robiť presne podľa receptu, ale nakoniec som zasa robila od oka a experimentovala a hlavne na záver som mala šialený nápad, ale nakoniec sa osvedčil. Mňam. Ďakujem kolegynke varecháčke @Sonal za tento recept - http://varecha.pravda.sk/recepty/lievance-bez-kysnutia/2299-recept.html
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uviažeme zásteru, vezmeme do ruky varechu a ideme na to!
-
2
Do mlieka vyklepneme vajíčka, prisypeme oba cukry, prdopeč, kvapneme citrónovú šťavu a pridávame múku až kým nevypracujeme hladké hustejšie cestíčko.
-
3
Vysmážame do zlata po oboch stranách a ukladáme na papierové utierky, aby vysali tuk.
-
4
Toľkáto kopa sa ich zadarila...
-
5
No a teraz prichádzame k môjmu na prvý pohľad bláznivému nápadu. Do cesta som dávala toľko cukru preto, lebo som počítala s tým, že ešte mám dosť kyslý višňový džem, ktorý by k tomu pasoval. Ale! Ten sme pohltali a jediné, čo mám doma, je poriadne sladký čučoriedkový... A tak ma nenapadlo nič lepšie, ako milé lievance na tanieri poliať kyslým mliekom a až naň dať kopček čučoriedkovej marmelády.
-
6
A viete čo? Nič lepšie ma ani nemohlo napadnúť, bolo to fantastické! Prajem všetkým dobrú chuť. :-)
Diskusia k receptu