Tento recept mám od mojej kamarátky a ja som si ho ešte troška vylepšila. Pripravujem ho ako nedeľný obed a veľmi nám chutí.
6
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso narežeme na plátky, naklepeme, narežeme na koncoch a namočíme do marinády na min. 24 hodín a necháme odležať v chlade. Suroviny na marinádu zmiešame spolu.
- 2
Po odležaní mäso sprudka opečieme z obidvoch strán a uložíme na teplé miesto. V hrnci podusíme na cibuľke mrazenú zeleninu a slaninku, na ňu poukladáme opečené mäso, zalejeme výpekom a dusíme domäkka.
- 3
Keď je mäso udusené zahustíme zátrepkou (voda+múka) a dochutíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu