Foto: evusik
Dnes sme mali na obed. Ja len rezance s omáčkou pretože tak to mám rada a ten môj aj s mäsom lebo je mäsožrút Zobraziť celý popisDnes sme mali na obed. Ja len rezance s omáčkou pretože tak to mám rada a ten môj aj s mäsom lebo je mäsožrút :-)
Postup
-
1
Naskôr si nachystáme špenát. Je lepšie pripravovať z mrazeného špenátu, ktorý je na jemno rozmixovaný. Ja som použila pol mrazeného kupovaného a pol môjho celého tiež zamrazeného. Špenát si rozmrazíme, špenátové listy nakrájame na drobno a vyžmýkame. Pridáme do misky k vajíčkam....
-
2
Vajíčka so špenátom vidličkou dobre rozmiešame a začneme pridávať múku (množstvo múky som napísala orientačne).
-
3
Vidličkou zapracujeme múka, stále prisýpame pokiať sa dá.
-
4
Potom už musíme cesto miesiť ručne. Dosýpame múku pokiať nám nevznike tuhšie cesto. Cesto nemusí byť dokonale vymiesené, pretože to za nás spraví strojček.
-
5
Cesto začneme vaľkať na 1-tke a keď je už vláčne prepneme postupne na 6-tku a vyvaľkáme nie celkom tenké cesto...
-
6
.... keďže špenátové cesto je pomerne mokré tak ho pred krájaním vyváľam v múke, to pomôže aj pri schnutí rezancov - nelepia sa. Po oschnutí múka opadne a ostane na utierke.
-
7
Cesto si nakrájame na široké rezance...
-
8
ale aj na tenučké slíže, ktoré dávam do krémovej polievky. Necháme na utierke presušiť.
-
9
Pripravíme si omáčku tým najjednoduchším spôsobom, kyslú smotanu a syr Niva zohrievame až sa nám syr rozpustí...
-
10
... a vytvorí sa nám hustá omáčka. Ak je moc hustá prilejeme mlieko.
-
11
Rezance uvaríme a ešte horúce dáme na tanier...
-
12
... prelejeme omáčkou, zamiešame a dobrú chuť!
-
13
No ako som už povedala v úvode, môj muž je mäsožravec tak som mu k tomu pridala orestované kuracie prsia a do chrumkava opečenú slaninku.
www.panvice.sk/taliansky-strojcek-na-cestoviny-titania...
idem veru "splašiť" nejaký ten strojček na cestoviny :D