Špenátové rezance s nivovou omáčkou fotorecept

evusik - fotkaevusik, 23. januára 2011
Špenátové rezance s nivovou omáčkou (fotorecept)
Foto: evusik

Dnes sme mali na obed. Ja len rezance s omáčkou pretože tak to mám rada a ten môj aj s mäsom lebo je mäsožrút Zobraziť celý popisDnes sme mali na obed. Ja len rezance s omáčkou pretože tak to mám rada a ten môj aj s mäsom lebo je mäsožrút :-)

Suroviny

Rezance:
250 g
2 ks
Omáčka:




Postup

  1. 1

    Naskôr si nachystáme špenát. Je lepšie pripravovať z mrazeného špenátu, ktorý je na jemno rozmixovaný. Ja som použila pol mrazeného kupovaného a pol môjho celého tiež zamrazeného. Špenát si rozmrazíme, špenátové listy nakrájame na drobno a vyžmýkame. Pridáme do misky k vajíčkam....

    Špenátové rezance s nivovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vajíčka so špenátom vidličkou dobre rozmiešame a začneme pridávať múku (množstvo múky som napísala orientačne).

    Špenátové rezance s nivovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vidličkou zapracujeme múka, stále prisýpame pokiať sa dá.

    Špenátové rezance s nivovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom už musíme cesto miesiť ručne. Dosýpame múku pokiať nám nevznike tuhšie cesto. Cesto nemusí byť dokonale vymiesené, pretože to za nás spraví strojček.

    Špenátové rezance s nivovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto začneme vaľkať na 1-tke a keď je už vláčne prepneme postupne na 6-tku a vyvaľkáme nie celkom tenké cesto...

    Špenátové rezance s nivovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    .... keďže špenátové cesto je pomerne mokré tak ho pred krájaním vyváľam v múke, to pomôže aj pri schnutí rezancov - nelepia sa. Po oschnutí múka opadne a ostane na utierke.

    Špenátové rezance s nivovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Cesto si nakrájame na široké rezance...

    Špenátové rezance s nivovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ale aj na tenučké slíže, ktoré dávam do krémovej polievky. Necháme na utierke presušiť.

    Špenátové rezance s nivovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pripravíme si omáčku tým najjednoduchším spôsobom, kyslú smotanu a syr Niva zohrievame až sa nám syr rozpustí...

    Špenátové rezance s nivovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ... a vytvorí sa nám hustá omáčka. Ak je moc hustá prilejeme mlieko.

    Špenátové rezance s nivovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Rezance uvaríme a ešte horúce dáme na tanier...

    Špenátové rezance s nivovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    ... prelejeme omáčkou, zamiešame a dobrú chuť!

    Špenátové rezance s nivovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    No ako som už povedala v úvode, môj muž je mäsožravec tak som mu k tomu pridala orestované kuracie prsia a do chrumkava opečenú slaninku.

Diskusia k receptu

3sandra3
mne sa tiež páčia iba rezance s omáčkou, tiež nemusím mäso
klaura
toto si urobíííím ... výborný recept KK
tinca
@evusik mňááám aj bez mäsa, ty vieš teda na noc vyburcovať chuťové poháriky
jerica
tak ako @ tinca chuť do jedla o pol noci , nie je na dietu, krásny fotopostup:-)) Ináč@ , mám strojček ešte za socíku , z bývalej merkúrie, mne sa ti dáko nechce na tom robiť,ja si to radšej vyváľkam ručne, hoci si niekto povie "no tá je ,klkne si na čelo" DN,prajem.
julica
ježinku, no ja ten strojček fakt potrebujem :)
mariaklara
To dobre vyzerá, tento týždeň si to urobím, mrazáku mám špenát, budem mať hody. Vďaka za recept aj inšpiráciu. Ukladám si ho do KK.
alexdidi
Krásne a dobré...tiež takto robím, ale cesto radšej ručne, akosi mi to ide rýchlejšie a šikovnejšie....možno zvyk a prax...
alzbetka2
parádne, minulý týždeň som si robila špenátové halušky, boli eňo-ňuňo, bohužiaľ, len pre mňa, ale aj tak vyskúšam aj tieto rezance...
palokuchki
Minule som tiez robila taketo spenatove rezance, su naozaj velmi dobre. Omacku som mala trochu inu. @evusik na buduce vyskusam podla teba.
korbacik
Jéééj, to musí byť dobré! Ja si dnes idem urobiť tiež rezance, ale s udusenou hlivou a sladkou kukuricou. A ten strojček - fantázia. Rada ho používam, aj keď občas si naň spomeniem už, len keď vaľkám cesto, ha ha. Ako inširáciu ukladám do KK.
bejda7
Dala si si pekne na tom záležať-pekne nafotené:)
evusik
my čo sme trošku :-) staršie si dobre pamätáme aké slíže pred zhruba 30 rokmi boli dostať v obchode... takže nám nič iné neostávalo pekne krásne každú nedeľu zamiesiť na domáce slížiky... a keď ma to chytilo tak som si narobila, nasušila za plnú krabicu a mala som do zásoby. Keď sa situácia na našom truhu zlepšila, a teraz veru dostať dobré cestoviny, tak som prestala robiť domáce. Asi pred dvoma rokmi som si kúpila strojček a zas ma to chytilo lebo zo strojčekom je to hračka, ale je pravda že zvyk je železná košeľa. @julica ja som si pôvodne chcela kúpiť taliansky strojček ktorý stál nejakých 50 € (čo nie je zas až tak veľa) a nadstavce k nemu od 25 do 45 €. Potom sme boli v Metre a uvideli sme tam jeden čo stál nejakých 13€, muž sa naň pozrel, zhodnotil že je celokovový a že sa na ňom nedá nič moc pokaziť, tak som si ho kúpila a som spokojná. Možno si raz kúpim aj ten drahší z nadstavcom na ravioli :-)

 www.panvice.sk/taliansky-strojcek-na-cestoviny-titania...
sjuz
evusik - akurát včera som skúsila môj nový strojček na cestoviny, tiež som urobila tieto rezance - ale bez špenátu:), a dnes idem robiť syrovú omáčku k tomu:) pekný receptík - a ulahodíš aj mäsožrútom - takého mám doma aj ja:), tiež mi stačia bez mäska:)!
sjuz
a mám aj nadstavec na ravioli - včera som skúsila všetky druhy cestovín, čo sa dajú na ňom robiť, a tak som sa vytešovala, ako malé decko, aké je to jednoduché a úžasné:)))
evusik
@sjuz k tomu môjmu strojku sa nedajú dokupovať nadstavce, ale videla som taký plech- formu na ravioli a vyzeralo to celkom dobre, neviem či má s tým niekto skúsenosti, ale asi si ho kúpim.... teším sa na tvoje recepty, dúfam že prihodíš nejaký na fajnové ravioly :-)
altyn
Parádne, mňam, toto by som zjedol aj bez mäsa!!! :-))))))))
maartina
no paráda :) ...krásne nafotené i celý postup ...ukladám do KK
idem veru "splašiť" nejaký ten strojček na cestoviny :D
janger
Krasny recept, pekny fotopostup. A aj ta omacka, mnam!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia