Foto: orchidea
Postup
-
1
Z múky, cukru, sódy bikarbóny, kakaa, vajec, masla a mlieka vypracovať vláčne cesto. (Mlieko je napísané orientačne, možno bude stačiť aj menej a možno bude treba pridať viac). Cesto rozdeliť na 4 časti, každú rozvaľkať na veľkosť plechu a upiecť. Plechy vyložiť papierom na pečenie.
- 2
Krém: Z mlieka odliať asi 2 dcl a rozmiešať v ňom múku. Zvyšok mlieka dať variť s vanilkovým cukrom. Do vriaceho prilievať odobraté mlieko a miešať - variť na kašu. Potom odstaviť a za občastného miešania nechať vychladnúť. Medzitým vymiešať maslo s práškovým cukrom a po častiach pridávať uvarenú vychladnutú kašu (kaša by nemala byť úplne studená ale nesmie byť ani horúca). Dobre vyšľahať. Kto chce, môže hotový krém dochutiť aj rumom.
- 3
Hotovým krémom plniť upečené pláty. Zaťažiť a dať stuhnúť. Potom poliať čokoládovou polevou. Polevu robievam z várovej čokolády a Cery. Do rozpustenej pridám pár kvapiek oleja.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
/a nedala si ho tam, a nedala .../ :-)))
vavan: je pravda že nie sú ihneď mäkké, tie upečené pláty sú tvrdé ale nezľakni sa, keď sa naplnia a zaťažia, potom polejú polevou tak zmäknú.
Verím, že sa vám všetkým podaria, ja som ich už robila viackrát a žiadny problém som nemala.