Dvojfarebné egg karé fotorecept

enerrgizer - fotkaenerrgizer, 24. januára 2011

...dobré bolo :-)

5-6
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
500 g
3-4 ks, natvrdo
2 ks
250 g
200 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    ...karé nakrájame nožom na tenké plátky, asi 3,5 mm. Moravské mäso tiež nakrájame nožom na podobné plátky ako karé. Vajcia dáme variť na tvrdo, alebo ešte na tvrdšie. Mäso jemne posolíme, obalíme v múke a opečieme na oleji...

    Dvojfarebné egg karé (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...mäso odložíme do tepla a vo výpeku orestujeme nakrájanú cibuľu, po chvíľke pridáme nakrájané šampiňóny, čierne mleté korenie a soľ...

    Dvojfarebné egg karé (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...keď je cibuľa a šampiňóny ideálne orestovaná (319 sek.) odstavíme a začneme ukladať mäso na mäso, pekne jedno na druhé a druhé na tretie a tak ďalej...potom do medzierok nastrkáme nakrájané a olúpané (!!!) vajcia, zalejeme sladkou smotanou a dáme do vyhriatej rúry (184°C) na 21 minút, keď to bude takéto, je to hotové...

    Dvojfarebné egg karé (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...podávame s príborom a cesnakovou ryžou, recept nájdete na Varecha.sk (je výborná) ...dobrú chuť

    Dvojfarebné egg karé (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

janazjarku
Jáj padla mi slnka na kláves :-) toto určite vyskúšam fakt to dobre vyzerá !!
maartina
vyzerá to viac než dobre ...ukladám a čoskoro aj vyskúšam
cica2
wau, to nemá chybu....vďaka za receptík:)
tatranka
Pekne spracované,chutné,no ako vždy.Určite veľmi dobrý obedík.
evusik
mňa jedlá z jedného hrnca, pekáča, vždy potešia... dobrá inšpirácia :-)
hviezdickaz
super,konecne recept,ktory ma velmi inspiroval... v nedelu bude super obedik :))) , je to krasne nafotene,hned by som si dala !!!
tinca
@enerrgizer pekný rcp, predpokladám, že karé si prekladal s moravským mäsom, lebo píšeš mäso na mäso, ale určite tak.
egreska
toto musím urobit ,krasne karé na mna kuká z mraziaka :-))
tonicka53
to vyzerá prudko jedlé ! uložené :-) a bude sa vyvárať - možno aj v nedeľu, ak prídu na návštevu deti zo Žiliny.
orchidea
jaj, tak to je iná lahôdka.... už aj ukladám a najbližšie robím
tonicka53
veď aj dobre vyzerá, tak akože ináč, muselo byť aj dobré :-))), krásne nafotené !
ketty3811
Fakt pekný recept a ako vždy krásny fotopostup.šup s ním do kk.:-)
jody
inspirativne, az ma varecha zasvrbela :-)))
enerrgizer
ďakujem... ten cibuľovo šampiňónový základ k mäsu výborne pasuje...
julica
vyzera to pekne, ale nebolo to maso suche?
enerrgizer
noo, je pravda, že karé nezvykne byť šťavnaté a preto som ho nakrájal na tenko, až sa po upečení takmer rozpadávalo a cibuľa so šampiňónmi mu dodala výbornú chuť a zabezpečila dosť šťavnatosti a nebíčka v papuľke (keby bolo nakrájané na hrubšie kusy, už by to asi nebolo ono, takže max 3,52 mm)... snažil som sa opísať svoje pocity, keď som ho jedol :-)))
altyn
@enerrgizer konečne sa dá pochváliť tvoj recept, určite ho vyskúšam. Ja si myslím že tým že si mäso predtým opiekol, tak sa zavrelo a zostalo vďaka tomu šťavnaté, no mám tiež otázku, čo je to "egg"? Nech rozmýšľam jak rozmýšľam, nič ma nenapadá... :-)))
enerrgizer
egg-vajíčko :-) najväčší problém pri tomto recepte som mal s názvom, pôvodne to malo byť prekladané karé, ale potom som zistil, že recept s podobným názvom som už pridal...
tonicka53
no vidíš, keby si bol napísal "vajcové karé" nemusel mať @altyn problém čo je to egg :-) hoci sa dosť divím, že blavák a nevie čo je to egg, ale to je "tím mládím" :D
altyn
@tonicka53 máš pravdu že som blavák, no narodený, odsťahovaný a znovu prisťahovaný toť nedávno... :-))) A dnes som nejak "spomalený". Ale hneď ako som to prečítal, tak som sa pleskol do čela a zasmial som sa zo seba... Ale to je jedno, hlavné je, že to bude mňamka! :-)))))
strigus
krásne to vyzerá, to určite musím vyskúšať, hotová lakocinka! tvoji sa pri tebe majú ako v nebíčku ;-)
ibusko
tak toto som si nemal pozriet pred obedom, fantasticky recept. Cez vikend vyskusam, ukladam do KK.
julica
@altyn , nedavno som citala, ze opecenie masa, aby sa "uzavrelo", je jeden z mnohych mytov kuchyne, pokusim sa vyhladat ten clanok @enerrgizer , upokojil si ma :)
ainy
super....už mi šibe z tých zvyškov mäsa zo sviatkov....toto rozhodne vyskúšam :-)