Bôčik so žemľovo-slaninkovou plnkou
executive chef spoločnosti Primestar Hotels, 23. januára 2020
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 kg |
|
2 strúčiky |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
|
|
(rozmarín) |
|
Plnka: | |
1 ks |
|
5 ks (alebo rožky) |
|
2 ks |
|
100 ml |
|
100 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2-3 PL |
|
2 strúčiky |
|
Postup
-
1
Najprv pripravíme plnku: Cibuľu nakrájame, speníme na oleji, pridáme slaninu nakrájanú na kocky, pretlačený cesnak a opečieme dozlatista. Vychladenú zmes pridáme k nakrájaným rožkom namočeným v mlieku. Potom pridáme rozšľahané vajíčka, nasekanú petržlenovú vňať, soľ, ostatné koreniny, roztopené maslo a dobre všetko zamiešame.
- 2
Bôčik umyjeme, osušíme a narežeme tak, aby vzniklo vrecko na plnenie, ktoré naplníme pripravenou plnkou. Otvor zašijeme niťou.
- 3
Zmiešame soľ, korenie, rascu, pretlačený cesnak, najemno posekaný rozmarín a troška horčice – zmesou potrieme pripravený bôčik. Uložíme ho do pekáča kožou nahor, vložíme do vyhriatej rúry na 180 °C a pečieme 2,5 hodiny prikryté alobalom. Pred dokončením ho odkryjeme a necháme zapiecť.
- 4
Podávame s opečenými zemiakmi. Dobre chutí aj nastudeno s kyslou uhorkou a feferónkou.
Tiež pečený bôčik:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu