Bravčová panenka sous vide v pancette fotorecept
Marcel Osťo Osztas
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Positive v Bratislave, 18. januára 2020
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Positive v Bratislave, 18. januára 2020
Foto: Reštaurácia Positive
4
porcie
porcie
100 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Panenku očistíme a naporciujeme na 200 g valčeky, ktoré osolíme a ochutíme čiernym korením. Spolu s plátkom masla a bylinkami pomocou fólie vyformujeme do pravidelného valčeka. Zavákuujeme do vrecúška a necháme variť sous vide pri 58 °C asi 1,5 hodiny.
-
2
Potom vyberieme, obalíme do pancetty a orestujeme na olivovom oleji, aby valčeky získali chrumkavú kôrku.
-
3
Očistené zemiaky dáme variť do osolenej vody. Ak treba, trochu vody odlejeme a zmixujeme na pyré. Hrášok uvaríme a takisto rozmixujeme na pyré. Obe pyré spojíme a dobre zmiešame.
Diskusia k receptu