Hlavné jedlá (recepty chronologicky)

prazdny

Džadky z vachtárne dedka Tatuša

Hlavné jedlá

Nezabudnuteľné spomienky na dávno odišlú mladosť a bezstarostné detstvo v našom prázdninovom „Raji“ pod Šarišským hradom...

prazdny

Tagliolini na paradajkovom ragú s bazalkou

Cestoviny

Na olivovom oleji urestujeme posekanú šalotku a cesnak. Pridáme pokrájané paradajky, bazalku a paradajkový pretlak. Dochutíme...

prazdny

Bezlepkové cestoviny Bolognese

Hovädzie mäso

Koľkokrát ste sa sami seba spýtali, čo dnes navariť? Bezlepkové cestoviny Bolognese sú náš tip na...

prazdny

Grilovaná prepelica s kuriatkovým rizotom

Hlavné jedlá

Umyté a očistené prepelice vykostíme. Mäso zrolujeme do potravinárskej fólie a zavákuujeme. Vo vodnom kúpeli...

prazdny

Cestoviny s brokolicovo-špenátovým pestom

Cestoviny

Mala som chuť na niečo ľahké a plné zeleniny, navyše si myslím, že to aj...

prazdny

Grilované rebierka

Bravčové mäso

Na prvú marinádu zmiešame koreniny a soľ s olejom. Marinádou dôkladne potrieme rebierka. Zabalíme ich...

prazdny

Jansenove pokušenie s talianskym nádychom

Hlavné jedlá

Toto je rokmi overený recept. Myslím, že originál pochádza zo škandinávskej kuchyne. Kedysi som...

prazdny

Živánska na grile

Bravčové mäso

Klobásu a zemiaky nakrájame na kolieska, slaninu na menšie kocky, cibuľu na plátky.

prazdny

Kotleta s rozmarínovými haluškami a kalerábovým pyré

Bravčové mäso

Očistenú kotletu konfitujeme v bravčovej masti pri 75 °C asi 1, 5 hodiny.

prazdny

Pstruh s batatovými džatkami, so žihľavovými čipsami a s velouté z potočnice

Hlavné jedlá

Umytého a očisteného pstruha zavákuujeme a vložíme do sous vide zariadenia na 65 °C asi na 10...

prazdny

Grilovaný oštiepok

Bezmäsité jedlá

Pološtiepky jemne pokvapkáme olivovým olejom, zabalíme do alobalu a krátko grilujeme. Stačí, keď sa...

prazdny

Vepřové maso v hlávkovém zelí

Bravčové mäso

Na oleji zpěníme na plátky nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme, okmínujeme...

prazdny

Grilované krídelká a stehienka

Kuracie mäso

Repkový olej zmiešame s koreninami, cukrom a pretlačeným cesnakom a dobre premiešame.

prazdny

Nudle s májovkami

Cestoviny

Soused je k nezaplacení a tak mohu zkoušet co všechno se dá s májovkami udělat. Vzhledem...

prazdny

Bravčovina na doplnenie kolagénu

Bravčové mäso

Chyba vám kolagén? Tu je jeden recept na jeho doplnenie. Odporúča ho 9 Doktorov z 10....

prazdny

Ryžová panvica s tofu a jarnou zeleninou

Bezmäsité jedlá

Tip na chutné a zdravé jedlo, ktoré rozvonia vašu kuchyňu.

prazdny

Cesnakové stehienka plnené prosciuttom

Kuracie mäso

Toto je úžasný recept - potrebujete naň iba minimum surovín, robí sa skoro sám a výsledný...

prazdny

Jahodové knedlíky s jahodovou omáčkou

Bezmäsité jedlá

Mouku prosejeme do mísy, smícháme se špetkou soli a doprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme...

prazdny

Grilovaný halloumi - národné jedlo Cypru

Národné jedlá EÚ

Názov pochádza zo slova „almi“, čo znamená voda. Pravdepodobne je tým myslený slaný nálev...

prazdny

Kuřecí kousky s májovkama

Kuracie mäso

Soused se podělil o májovky. Věřil jsem a uvařil. Tento druh hub neznám a nesbírám....

prazdny

Eintopf - národné jedlo Nemecka

Národné jedlá EÚ

Jedny z prvých eintopfov varili v Ríme pre gladiátorov. Aby ušetrili čas, nahádzali do hrnca...

prazdny

Chicken Tikka Masala - národné jedlo Veľkej Británie

Národné jedlá EÚ

Počas typickej glasgowskej upršanej noci dostal šofér autobusu Ali Ahmed Aslam chuť na indické karí. Objednal...

prazdny

Vyprážané palacinkové šatôčky s bryndzou

Bezmäsité jedlá

Zo surovín na palacinky pripravíme cestíčko, z ktorého na rozpálenej panvici urobíme 8 palaciniek.

prazdny

Lahodná pohánka s bryndzou

Bezmäsité jedlá

Že bude toto jedlo výborné som tušila hneď, ako som videla suroviny k receptu (recept pochádza...

prazdny

Medovo-cesnakové pečené bravčové koleno

Bravčové mäso

Jednoduché pečené koleno s medom, cesnakom a so saturejkou.

prazdny

Sulu Köfte na masle

Hovädzie mäso

Veľmi jednoduché, výborné, šťavnaté mäsové guľky s jemnou príchuťou masla :-)

prazdny

Pod bryndzou zapekané kuracie mäso so zeleninou

Kuracie mäso

Kuracie prsia nakrájame na rezančeky a restujeme na oleji, osolíme a okoreníme.

prazdny

Risotto Milanese - národné jedlo Talianska

Národné jedlá EÚ

História rizota sa prirodzene spája s príchodom ryže do Talianska. Priniesli ju pravdepodobne Arabi v stredoveku...

prazdny

Orientální ryba

Hlavné jedlá

Já opravdu nevím, proč se to jmenuje Orientální ryba. Recept je z Židovské kuchařky, ...

prazdny

Guláš na ohni

Bravčové mäso

Výborný guláš pripravený na ohni vo vysokej panvici.

prazdny

Čevapčiči s ajvarom - národné jedlo Chorvátska

Národné jedlá EÚ

Slovo ćevap pochádza z tureckého kebap. Najznámejší je hajdučki ćevap, ktorý sa pripravoval nad otvoreným...