Hlavné jedlá (recepty chronologicky)

prazdny

Medovo-cesnakové pečené bravčové koleno

Bravčové mäso

Jednoduché pečené koleno s medom, cesnakom a so saturejkou.

prazdny

Sulu Köfte na masle

Hovädzie mäso

Veľmi jednoduché, výborné, šťavnaté mäsové guľky s jemnou príchuťou masla :-)

prazdny

Pod bryndzou zapekané kuracie mäso so zeleninou

Kuracie mäso

Kuracie prsia nakrájame na rezančeky a restujeme na oleji, osolíme a okoreníme.

prazdny

Risotto Milanese - národné jedlo Talianska

Národné jedlá EÚ

História rizota sa prirodzene spája s príchodom ryže do Talianska. Priniesli ju pravdepodobne Arabi v stredoveku...

prazdny

Orientální ryba

Hlavné jedlá

Já opravdu nevím, proč se to jmenuje Orientální ryba. Recept je z Židovské kuchařky, ...

prazdny

Guláš na ohni

Bravčové mäso

Výborný guláš pripravený na ohni vo vysokej panvici.

prazdny

Čevapčiči s ajvarom - národné jedlo Chorvátska

Národné jedlá EÚ

Slovo ćevap pochádza z tureckého kebap. Najznámejší je hajdučki ćevap, ktorý sa pripravoval nad otvoreným...

prazdny

Stredomorské plnené baby kuriatko

Kuracie mäso

Pečené plnené kurča je stará ale dobrá klasika. Ja osobne ho mám veľmi rada - plnku...

prazdny

Tacos al Pastor

Bravčové mäso

Doma som mala ananás a avokádo, tak som si povedala, že prišiel čas na mexickú...

prazdny

Hovädzí plátok na škorici s farebnou zeleninou

Hovädzie mäso

Náš nedeľný obed dnes z hovädzieho pliecka ochuteného škoricou, klinčekmi a farebnou zeleninou.

prazdny

Pilaf - národné jedlo Bulharska

Národné jedlá EÚ

Pilaf bol vynájdený hneď po tom, ako bola do Indie dovezená ryža. Názov pochádza spojením...

prazdny

Obaľovaný zapekaný baklažán v paradajkovo-bazalkovej omáčke so syrom

Cestoviny

Zdravý, jednoduchý a chutný recept ak nevieme čo s baklažánom.

prazdny

Italský lilek (baklažán)

Bezmäsité jedlá

Receptů na lilek není nikdy dost. A tenhle je takový lehký, viditelně jednoduchý a přitom...

prazdny

Držky Matiľa

Hovädzie mäso

Je to niečo, čo sa trochu podobá na paprikáš. Je to varenie s pivom a...

prazdny

Stamppot - národné jedlo Holandska

Národné jedlá EÚ

Holandské jedlo Stamppot je Kelový prívarok so klobáskou. V preklade tiež „zimné jedlo“, ktoré je...

prazdny

Köttbullar – Mäsové guľky – národné jedlo Švédska

Národné jedlá EÚ

Mäsové guľky priniesol do Švédska kráľ Karol XII. V roku 1713 z exilu v Istanbule...

prazdny

Panenka so zapekanými zemiakmi a slaninovým džemom

Bravčové mäso

Očistenú panenku osolíme a okoreníme, poukladáme na ňu šalviové listy a zabalíme do prossciutta. Opečieme...

prazdny

Trinxat

Bravčové mäso

Název Trinxat znamená „mačkat“ a čte se trinčat. Základem jsou štouchané brambory s kapustou (kel).

prazdny

Wiener Schnitzel - národné jedlo Rakúska

Národné jedlá EÚ

Pojem Wiener Schnitzel je chránené geografické označenie pre rezeň z teľacieho mäsa. Z akéhokoľvek iného mäsa...

prazdny

Teľací steak v citrónovej strúhanke s mrkvovým pyré

Hlavné jedlá

Citrónová strúhanka: V kuchynskom robote rozmixujeme strúhanku, kurkumu, citrónovú kôru, soľ a počas mixovania prilievame roztopené...

prazdny

Karfiolový paprikáš s vajcovými nokerlami

Cestoviny

Veľmi chutné jedlo z karfiolu. Prílohou sú nokerle s vajcom.

prazdny

Jelenia sviečkovica s hlivovou klobáskou a so žemľovou knedľou

Hlavné jedlá

Hlivová klobása: Hlivu smažíme na oleji s cibuľkou až kým sa nevyparí všetka tekutina, pridáme cesnak a rozmixujeme....

prazdny

Teľacie „osso buco“ s gremolatou a so zemiakovými rösti

Hlavné jedlá

Na prípravu nálevu, v ktorom budeme dusiť teľacie lýtko, zmiešame víno s vodou, pridáme čierne...

prazdny

Paradajkové cestoviny s fazuľovými guľôčkami

Cestoviny

Možno aj vy máte radi cestoviny s mäsovými guľkami, ale aj táto verzia s týmito fazuľovými...

prazdny

Bôčik yamato s ryžovými rezancami a hoisin omáčkou

Bravčové mäso

Najprv pripravíme marinádu na bôčik. Zmiešame sójovú omáčku, ryžový ocot, nakrájaný zázvor, ryžové víno, ...

prazdny

Bieda

Bravčové mäso

Mate radi biedu? Ja áno, aspoň tú kopaničiarsku. Už roky som to nemal, úplne...

prazdny

Bryndzové halušky podľa mojej mamy

Cestoviny

Už len slovo bryndza naznačuje, že je to dobrota všetkých Slovákov. Májova bryndza, lahôdková...

prazdny

Špikovaný diviačí krk s yorkshirskym pudingom

Hlavné jedlá

Najprv prípravíme nálev na mäso: Zmiešame vodu, červené víno, cesnak, cibuľu, bobkový list,...

prazdny

Hlivový perkelt podľa Slava Jurka

Cestoviny

Športový komentátor a moderátor Slavo Jurko pripraví perkelt s hlivou ustricovou.

prazdny

Hovädzí wellington so zelerovým pyré

Hovädzie mäso

Šampiňóny nakrájame a opražíme na oleji a cibuľke a dochutíme soľou a čiernym korením. Celú túto zmes je...

prazdny

Zapekané tortily s tofu

Bezmäsité jedlá

Cibuľku a cesnak nadrobno nakrájame. Tofu popučíme vidličkou. V hrnci na olivovom oleji opečieme cibuľu, ...

prazdny

Citrónovo-šafranové pečené krídelká

Kuracie mäso

Kuracie krídelká mám odjakživa najradšej zo všetkých časti kurčaťa - čím to je, to neviem...

prazdny

Hovädzia roštenka „surf and turf“ s batatovými hranolčekmi

Hovädzie mäso

Steaková latina sa začína už pri výbere plemena, veď každý „rodokmeň rezňa" má svoje osobitosti. Zvieratá majú...

prazdny

Pikantní vepřový palec a bramborové špalíčky

Bravčové mäso

Palce zbavíme blan, potřeme olejem, osolíme a opepříme, necháme hodinku odležet. Na pánvi...