Kuracie prsia plnené pórom fotorecept
Foto: Izabella929
Veľmi chutné kuracie prsia plnené čerstvým pórom.
porcie
príprava
na 160 °C
Suroviny
1 ks |
|
6 plátky |
|
50 g |
|
1 ks čerstvý |
|
1 ks |
|
3 strúčiky |
|
200 ml |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
štipka |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Kuracie prsia som umyla a osušila kuchynským papierom.
-
2
Do mäsa som nožom utvorila otvor pre plnku. Do otvoru som vložila časť póru, záleží od mäsa, aký kus tam vojde. Aby prsia neboli suché, vložila som k póru aj anglickú slaninu.
-
3
Naplnené kuracie prsia som natrela soľou a otvor som zošila bielou niťou.
-
4
Údenú slaninu som nakrájala na malé kocky, aby sa vytopil tuk a pridala som aj anglickú slaninu.
-
5
Na vytopenom tuku som opiekla prsia sprudka zo všetkých strán, aby sa zatiahli.
-
6
Posypala som ich mletým korením, štipkou celej rasce a mletou červenou paprikou. Pridala som na väčšie kusy nakrájanú cibuľu a cesnak. Podliala som ich slepačím vývarom, ktorý sa mi práve varil na sporáku. Zakryla som ich pokrievkou a nechala dusiť 40 minút. Ešte raz som ich podliala. Potom som ich odokryla a nechala variť ešte 10 minút.
-
7
Hotové prsia som vybrala a nechala na doske odpočívať 15 minút. Odstránila som niť.
-
8
Prsia som nakrájala na plátky.
-
9
Kuracie prsia som podávala so zemiakmi. Prajem vám dobrú chuť.
Cesminka milá máš pravdu kombinácia kuracích prsiciek s hocijakou zeleninou je skvelá vec,,,ja som už plnila aj morčacie prsia ozaj všetkým a nie iba zeleninou,ale aj ovocím a hubami,vždy nám to chutilo,,,prajem ti veľa zdravia aj tvojej rodinke a ďakujem pekne za komentár...