Králičí chrbát v petržlenovej kruste so zemiakovou penou
Marek Ort, Ferko Sedlák a Milan Zimnýkoval
Šuhajíci pri panvici, 11. marca 2020
Šuhajíci pri panvici, 11. marca 2020
Foto: Marek Ort, Ferko Sedlák a Milan Zimnýkoval - Šuhajíci pri panvici
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Králičí chrbát osolíme a sprudka opečieme. Potom ho zabalíme do alobalu spolu s maslom a necháme odpočívať.
- 2
Zemiakovú kašu pripravíme klasickým spôsobom - očistené zemiaky uvaríme v osolenej vode a ručne vyšľaháme s maslom a smotanou. Dochutíme mletým muškátovým orieškom. Pyré dáme do šľahačkovej fľaše a nastriekame na tanier.
- 3
Vysušenú hrianku rozmixujeme s petržlenovou vňaťou. Mäso obalíme v bylinkovej strúhanke a pri podávaní so zemiakovou penou môžeme doplniť restovanou koreňovou zeleninou a slaninou.
Tiež králičí chrbát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu