Thajské rezance Pad Thai s krevetami
Foto: Roxanne
Rýchly a ľahký obed alebo večera - pre tých, ktorí majú radi ázijskú kuchyňu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g lúpané varené |
|
2 ks |
|
200 g |
|
200 g mini |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
hrsť |
|
čerstvý |
|
3OO g |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
1-2 dcl |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
2 ks mini |
|
Postup
-
1
Pripravíme si zeleninu - očistíme mrkvu, nakrájame ju šikmo na tenšie plátky, ktoré ešte prerežeme na polovicu. Špargľu nakrájame na menšie kúsky, a takisto môžeme pokrájať aj hrachové lusky na menšie kúsky, ak sa nám zdajú príliš veľké na jedno sústo. Mini papriky (jedna červená, jedna žltá) očistíme a pokrájame na menšie kúsky. Cibuľu prerežeme na polovicu a nakrájame na mesiačiky.
- 2
Na troche masti opražíme cibuľu, pridáme mrkvu, hrášky, papriku aj špargľu, a podľa chuti štipľavú papriku nakrájanú na tenké plátky. Po chvíli opekania (za stáleho miešania) pridáme olúpané krevety. Mne sa podarilo kúpiť marinované, keby neboli, tak obyčajné krevety predtým na pár hodín namarinujem (olej, sójovka, ustricová omáčka, lisovaný cesnak, thajské korenie, štipka soli).
- 3
Pridáme Pad Thai pastu, thajské korenie, sójovú aj ustricovú omáčku a postupne podlievame podľa potreby vodou. Ak treba, prisolíme. Na chvíľu panvicu prikryjeme, aby sa zelenina trošku podusila. Krevety netreba dlho variť, už sú predvarené. Po pár minútach zeleninu skontrolujeme, a ak je primerane podusená, šťavu jemne zahustíme škrobom vymiešaným v miske s trochou vody.
- 4
V separátnom hrnci uvaríme v osolenej vode široké ryžové rezance. Na spodok taniera dáme rezance a prikryjeme ich zmesou kreviet a zeleniny. Pridáme nakrájaný čerstvý koriander, posekané arašidy a jedlo jemne pokropíme limetkovou šťavou.
Tiež ryžové rezance:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Keď prežijem pandémiu, pôjdem si ju kúpiť.
Takisto pripravit jednoduchy poulicny recept pat thai ktory ti pripravia za 3 minuty je tazko. Tento recept je relativne novy recept pre skoly ma malo surovin ale specifickych pre thajsko.Podobne ako na slovensku komunisti vymysleli tresku salat lebo ryby boli drahe.
Obrazok je z thajskej kucharky Thai street food. Sorry ale asi tak 80 % surovin tam nepatri.
Bravčová masť do Pad thai ? To nemyslíš vážne ?
Odkaz môjmu predprispievatelovi 2010 - komunisti dokázali importovať zo severu toľko tresky že bola v obchodoch stále tak isto ako halibud a v Bratislave aj velrybacina vo Frionore.
Ale to bol ešte pravdepodobne v ľavom saku.