Bezlepkové parené buchty
Foto: potravinarskavyrobaliana
Suroviny
450 g (bezlepková múčna zmes na svetlý chlieb a pečivo) |
|
330-350 ml teplé |
|
24 g |
|
5 KL |
|
1 ks (veľkosť L) |
|
1 KL |
|
Okrem toho: | |
(na podsypanie) |
|
(na naplnenie buchiet) |
|
(na potretie) |
|
Navrch: | |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Pripravíme kvások z cca 150 ml teplého mlieka, droždia a cukru. Necháme kvások vzísť na teplom mieste cca 10 minút.
- 2
Do misky odvážime Bread mix white, pridáme soľ, vajíčko, vykysnutý kvások z droždia a počas premiešavania postupne pridáme zvyšné mlieko. Miesime mixérom s hnetacími metličkami 3-5 minút.
- 3
Vypracované cesto preložíme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Cesto nakrájame na štvorce, uložíme lyžičku slivkového lekváru a zabalíme do buchtičky. Hotové buchty necháme kysnúť pod fóliou 10 - 15 minút.
- 4
Buchty potrieme olejom a paríme v parnom hrnci 20 minút. Preložíme na tanier a polejeme rozpusteným maslom, posypeme práškovým cukrom, makom, kakaom alebo podľa chuti.
Tiež parené buchty:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu