Bezlepkové parené buchty
Bezlepkové parené buchty

Bezlepkové parené buchty

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 4. marca 2020. Komerčný recept.

Suroviny

450 g (bezlepková múčna zmes na svetlý chlieb a pečivo)
330-350 ml teplé
24 g
5 KL
1 ks (veľkosť L)
1 KL
Okrem toho:
 (na podsypanie)
 (na naplnenie buchiet)
 (na potretie)
Navrch:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme kvások z cca 150 ml teplého mlieka, droždia a cukru. Necháme kvások vzísť na teplom mieste cca 10 minút.

  2. 2

    Do misky odvážime Bread mix white, pridáme soľ, vajíčko, vykysnutý kvások z droždia a počas premiešavania postupne pridáme zvyšné mlieko. Miesime mixérom s hnetacími metličkami 3-5 minút.

  3. 3

    Vypracované cesto preložíme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Cesto nakrájame na štvorce, uložíme lyžičku slivkového lekváru a zabalíme do buchtičky. Hotové buchty necháme kysnúť pod fóliou 10 - 15 minút.

  4. 4

    Buchty potrieme olejom a paríme v parnom hrnci 20 minút. Preložíme na tanier a polejeme rozpusteným maslom, posypeme práškovým cukrom, makom, kakaom alebo podľa chuti.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre