Kvásková pizza bez rozkvasu

lenkapalenka - fotkalenkapalenka, 17. marca 2020
Kvásková pizza bez rozkvasu
Foto: Lenkapalenka

Tento recept je od jednej pani z internetovej diskusie a nepoznám pôvodný zdroj. Odkladám si to tu, lebo je to vynikajúci recept a neviem, či by som sa k nemu ešte dopátrala.

2
porcie
200 minút
príprava
5-7 minút
na 250 °C

Suroviny

200 g
200 g
50 g
250 g
1 PL
2 PL
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zo surovín zamiesime pevné, pružné, nelepivé cesto.

  2. 2

    Cesto necháme kysnúť na linke 2 hodiny.

  3. 3

    Potom ho rozdelíme na 2 bochníčky. Každý vyvaľkáme alebo povyťahujeme na tenký plát.

  4. 4

    Naplníme omáčkou a surovinami podľa chuti.

  5. 5

    Rozohrejeme rúru na maximum spolu s plechom na pečenie (250 stupňov). Prepneme na dolný ohrev s ventilátorom, prípadne pizza režim.

  6. 6

    Prenesieme na horúci plech pomocou papiera na pečenie. Pečieme 5-7 minút.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
No teda, musím vyskúšať. Raz som už piekla kváskovú pizzu bez rozkvasu a cesto bolo hutné a nechutné. Skúsim aj tento recept, možno som vtedy niekde urobila chybu.
1x haji
Moc pěkný recept, zajímavý postup. Láká mě jednoduchost a rychlost, přestože je to těsto s kváskem. Díky veliké, bude se mi hodit.