Teľacie mäso
Teľacie mäso

Teľacie osso buco

Marek Ort, Ferko Sedlák a Milan Zimnýkoval
Šuhajíci pri panvici, 17. marca 2020
Teľacie osso buco
Foto: Marek Ort, Ferko Sedlák a Milan Zimnýkoval - Šuhajíci pri panvici
4
porcie
180 minút
príprava

Suroviny

4 ks
1 ks veľká
50 g
300 ml
500 ml
500 ml
Gremolata:
1 zväzok
z 1 citróna
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Porcie mäsa osolíme, okoreníme a obalíme v múke. Na oleji mäso opečieme dozlata z oboch strán a preložíme na vyšší plech.

  2. 2

    Do výpeku po mäse vložíme maslo, na kocky nakrájanú cibuľu na ňom pozvoľna opečieme, šťavu okoreníme, podlejeme vínom, necháme odpariť a potom pridáme paradajky a vývar. Paradajkovým rozvarom zalejeme mäso, prikryjeme a pri 150 °C pečieme 1,5 –2 hodiny.

  3. 3

    Gremolata: Petržlenovú vňať a cesnak nasekáme najemno, spolu s nastrúhanou citrónovou kôrou vložíme k mäkkému mäsu a ešte 5 minút pečieme.

  4. 4

    Podávame so zemiakovou kašou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia