Teľacie osso buco
Marek Ort, Ferko Sedlák a Milan Zimnýkoval
Šuhajíci pri panvici, 17. marca 2020
Šuhajíci pri panvici, 17. marca 2020
Foto: Marek Ort, Ferko Sedlák a Milan Zimnýkoval - Šuhajíci pri panvici
4
porcie
porcie
180 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Porcie mäsa osolíme, okoreníme a obalíme v múke. Na oleji mäso opečieme dozlata z oboch strán a preložíme na vyšší plech.
- 2
Do výpeku po mäse vložíme maslo, na kocky nakrájanú cibuľu na ňom pozvoľna opečieme, šťavu okoreníme, podlejeme vínom, necháme odpariť a potom pridáme paradajky a vývar. Paradajkovým rozvarom zalejeme mäso, prikryjeme a pri 150 °C pečieme 1,5 –2 hodiny.
- 3
Gremolata: Petržlenovú vňať a cesnak nasekáme najemno, spolu s nastrúhanou citrónovou kôrou vložíme k mäkkému mäsu a ešte 5 minút pečieme.
- 4
Podávame so zemiakovou kašou.
Tiež teľacie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu