Foto: kvakac
Takto naplnené lokše voláme, že sú na vraní spôsob. Ja sa ich neviem dojesť. No keď chutí - no nedaj si!
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na rajnicu dáme lyžicu oleja, na to mladú cibuľku a slaninu všetko nakrájané na drobno. Cibuľku so slaninou necháme chvíľu popražiť a pridáme pokrájanú papriku s paradajkami. Opečieme a teraz dáme posekaný cesnak na drobno.
-
2
Keď je to všetko opečené, vložíme mleté mäso. Necháme ho za stáleho miešania zatiahnuť a podlejeme trochou vývaru. Prikryjeme a podusíme. Počas toho pridáme čili omáčku a mleté čili. Podlievame vývarom, aby to nebolo suché, no nie aby to zas v ňom plávalo.
-
3
Keď sa mäso urobí (na skus) pridáme nakrájanú pečeň. Tá je za ozaj chvíľu urobená, tak aby bola mäkká. Teraz trochu osolíme a odstavíme zo sporáku. A sme vysmiati, hotovo.
-
4
Na tanier dáme teplú lokšu, na ňu urobenú zmes, preložíme cez polovicu a mastíme do seba. Kto chce si urobí doma lokše. Ja som kúpil v hypermarkete a bolo v balíku 9 kusov. Táto zmes vystačila na ne.
Diskusia k receptu