Foto: kvakac
Tento recept dávam ako inšpiráciu, keď vám dôjde fantázia, čo uvariť. Tieto rezne sú ohromne šťavnaté.
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 kg |
|
2 - 3 ks (podľa množstva mäsa) |
|
Na cestíčko: | |
6 PL |
|
2 ks |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1/2 KL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
200 ml |
|
Na obalenie: | |
|
|
Na smaženie: | |
|
Postup
-
1
Kuracie prsia orežeme a očistíme. Necháme v celku. Osušíme a obalíme v hladkej muke. Nesolíme! Zarobíme si cestíčko zo surovín naň napísaných. Vymiešame ho do hladka. Ak je riedke, pridáme múku a ak je husté, prilejeme mlieko. Nesolíme!
- 2
Mäso namáčame v cestíčku a na horúcom oleji smažíme, krátko. Preto je treba, aby olej bol horúci. Tak 3 - 4 minúty z každej strany. Rezne ukladáme do hrnca. Olej neutierame z nich, nech odtečie v hrnci.
- 3
Pripravíme si šťavu z pomarančov. Rezne ňou podlejeme a dáme prikryté do horúcej rúry vyhriatej na 180 °C na 6 minút. Potom hrniec otvoríme a zapečieme ešte na 6 minút na tej istej teplote.
- 4
Vytiahneme, necháme trochu vychladnúť, a hlavne strážime, lebo vám začnú miznúť. Podávame prílohu podľa nálady a chute. U nás bola zemiaková kaša. Dá sa aj s ryžou alebo chlebom atď. Mne dva kúsky hneď zmizli, ako som na chvíľu odbehol a pes to nebol jasný pane. Soľ som nepoužil, len tú vegetu do cestíčka a bolo to dosť slané. Netreba zbytočné soliť.
Tiež kuracie rezne:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
namiesto Bleskovka.
Vďaka za koment. Bábovky som robil keď som mal 4 roky na piesku a od vtedy nie.
Vďaka za koment. Ja som to tiež nemal rád. No raz ma manželka posadila pred hotovú šniclu. No a zistil som, že je to chutné. Od vtedy to robím dosť často. Netreba sa pýtať, dať po nos a jedz, alebo si trhni nohou há há. No nie?
Tvoja "bleksom" ukuchtená voňavá fajnotka, kamarát Kákač..
no to ti vyšlo,priateľu
hneď veselé mám ránko
tak veru..
:-)