Zázvorovo-kurkumový odvar
Do hrnca dame hrncek vody, pridame kusok ocisteneho zazvoru, lyzicku mletej kurkumy a vodu dame...
Roláda z údeného lososa
Skúste aj pstruha. Namiesto lososa možno použiť aj plátky údeného pstruha či inej vyfi letovanej ryby....
Sladký veniec
Dnes som mala chuť trochu experimenovať, a tak som na internete našla zopár receptov, ktoré...
Bezlepkové cestoviny so zdravou omáčkou
Tento recept je výborný či na obed alebo večeru. JE VEĽMI-VEĽMI ZDRAVÝ, lebo obsahuje...
Pirohy s oškvarkovou plnkou
Mám ho od mojej koleginky a je fakt suprový. Vyskúšajte a uvidíte. Mňamka.
Ľahký cviklový šalát
Tento zdravý šalátik je v poslednej dobe mojím obľúbeným jedlom na večeru. Je ľahký, zasýti...
Vyprážané krevety - ebi fry
Nie vsetko v japonskej kuchyni je zdrave, toto je menej zdravy, ale velmi popularny domaci...
Čokoládové kocky s arašidami
Inšpirovala som sa receptom na Pražské gule. Ubrala som z masla a cukru a prácu si...
Škvarkové pagáče - bedzanské
Zabili sme prasa - tak mu treba, ale ostalo nám po ňom niekoľko oškvariek a tak...
Nekysnuté orechové rožky rumovým maslom pohladkané
Pokojne by mohli byť aj trojkráľové, s týmto cestom rada pečiem v zime, lebo ho...
Bleskový koláčik s vaječným likérom
Šťastný nový rok, nech sa nám všetkým dobre varí a dobre darí! :) Dlho som sa strojila...
Chilli con carne
Na rozohriatom oleji si opražíme cibuľu. Keď je cibuľka orestovaná do zlata pridáme k nej nadrobno...
Cesto na pizzu z domácej pekárne
Všetky ingrediencie dáme do pekárničky na program "MIESENIE"
Perkelt z kohúta so šošovicou a šampiňónmi
Recept je z kuchárskej knihy 100 najlepších receptov na voľnom ohni. Je trosku netradičný, ...
Cesnaková nátierka zo žinčice
V lete doniesol otec zo salaša žinčicu. Ale poctivú - nebola zmixovaná, bola strašne hustá....
Syrové slimáky
Posledné dni vianočných sviatkov sú pred nami. Ak na Troch kráľov čakáte návštevu, skúste pripraviť...
Vega plnená paprika
Voláme ju svadobná, pretože sme ju dali robiť pre vegetaránov na našej svadbe. Receptík som...
Fazuľová polievka Andrlka
Túto polievku varievame väčšinou, keď sa varí údené mäso a vývar použijem na varenie fazule,...
Bulgur s rukolou a granátovým jablkom
Zaujímavé spojenie viacerých chutných ingrediencií. O tom, že treba odľahčiť stravu, radšej nepíšem, ...
Úspornejšia bohemka plnená žĺtkovým krémom
Tato bohemka je len zo 4 bielkov a naviac... zo zvysnych zltkov som uvarila krem na naplnenie....
Lečo - Lecsó rizzsel
U nás sa vždy robí slovenská verzia leča = zelenina plus klobása a vajíčka. V Maďarsku je...
Staročeský bravčový jazyk
Nie každý je ochotný jesť bravčové jazyky a podobné veci, ale ten kto to ochutnal Vám...