Bravčová pečeň plnená šunkou, syrom a kapiou fotorecept
Foto: izabella929
Dnešný sviatočný obed opäť v znamení vnútorností. Dnes je to bravčová pečeň, ktorú som plnila kockami údenej šunky, syra a kápie.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
50 g domáca |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
štipka |
|
Plnka: | |
100 g |
|
30 g |
|
1 plátok |
|
hrsť |
|
1/2 ks starší |
|
štipka |
|
1 ks |
|
Príloha: | |
|
Postup
-
1
Bravčovú pečeň som umyla, osušila.
-
2
Rozdelila som ju tak, aby som na plnenie použila hrubšiu časť. Do tenkej pečene je zložité urobiť otvor a tiež sa zmestí iba malé množstvo plnky. Tenká časť sa dá použiť na pečienkové halušky, alebo opiecť ako minútku. Pripravila som šunku aj kápiu.
-
3
Údenú šunku, kápiu i syr som nakrájala na drobné kocky.
-
4
Do pečene som urobila otvor.
-
5
Všetko som dala do misy, pridala som vajce, mleté korenie a pol rožka, ktorý som vyžmýkala a petržlenovú vňať.
-
6
Plnku som naplnila do otvoru a otvor som uzavrela ihlicami. Nevadí ak je trošku otvor stiahnutý, pečeň sa počas pečenia vystrie.
-
7
Na panvici som opiekla slaninu, keď sa vytopil tuk, pridala som pečeň a slaninu som stiahla na boky.
-
8
Potom som ju otočila a pridala som k nej cibuľu a cesnak.
-
9
Podliala som ju iba trošíčkou vývaru a zakryla pokrievkou. Piekla sa z jednej strany 8 minút aj z druhej.
-
10
Upečenú som vyložila a nechala odpočívať 15 min.
-
11
Až potom som odstránila ihlice.
-
12
Nakrájala na plátky.
-
13
Podávala som ju so zemiakovou kašou a šalátom. Prajem vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu