Trhanec

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 30. septembra 2016
Trhanec
Foto: droetker

Komerčný recept

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

Na cesto:
1 bal
20 g
20 g
4 ks
200 ml
Na posypanie:
1 PL zarovnaná




Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta v mise zmiešame zmes na prípravu palaciniek, orechy, hrozienka, žĺtky a vodu. Vypracujeme hladké cesto. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do zmesi.

  2. 2

    Na rozohriatu, olejom potretú panvicu s priemerom 23 cm nalejeme hrubšiu vrstvu cesta a rozlejeme ju po celej ploche panvice. Palacinky pečieme z oboch strán dozlatista.

  3. 3

    Ešte teplé palacinky pomocou dvoch vidličiek natrháme na kúsky. Podávame teplé, posypané práškovým cukrom.

  4. 4

    <b>Tip:</b> Trhanec podávame ozdobený šľahačkou a Toppingom čokoláda.

Diskusia k receptu

kuchticka
Ked som bola studentka a byvala na internate tak nam obcas pripravily kucharky trhanec. To bolo moje najoblubenejsie jedlo. Ja sama som ho nikdy nerobila. Uz nemam zaujem jest mucne jedla, ale ked citam recept tak mam naramnu chut.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia