Trhanec
Foto: droetker
Komerčný recept
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Na prípravu cesta v mise zmiešame zmes na prípravu palaciniek, orechy, hrozienka, žĺtky a vodu. Vypracujeme hladké cesto. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do zmesi.
- 2
Na rozohriatu, olejom potretú panvicu s priemerom 23 cm nalejeme hrubšiu vrstvu cesta a rozlejeme ju po celej ploche panvice. Palacinky pečieme z oboch strán dozlatista.
- 3
Ešte teplé palacinky pomocou dvoch vidličiek natrháme na kúsky. Podávame teplé, posypané práškovým cukrom.
- 4
<b>Tip:</b> Trhanec podávame ozdobený šľahačkou a Toppingom čokoláda.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu