Morčacie srdiečka na červenom víne fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 1. októbra 2016

Jednoduchý sobotný obed , ale veľmi chutný.

4
porcie
10 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 bal
50 g domáca
1 ks
1 strúčik
250 ml domáce sterilizované
 podľa chuti
 štipka
 mletý
1 PL
Príloha:




Postup

  1. 1

    Morčacie srdiečka som umyla , osušila.

    Morčacie srdiečka na červenom víne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Prekrojila som ich na polovice.

    Morčacie srdiečka na červenom víne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na panvicu som dala vytopiť údenú slaninku.

    Morčacie srdiečka na červenom víne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridala som srdiečka a nechala som ich pekne opiecť z oboch strán.

    Morčacie srdiečka na červenom víne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridala som nakrájanú cibuľu, cesnak, červenú mletú papriku a lečo. Všetko som nechala dobre povariť.

    Morčacie srdiečka na červenom víne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridala som soľ, korenie, rascu a zázvor.

    Morčacie srdiečka na červenom víne (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Keď sa všetky chute spojili, pridala som muškátový oriešok, oregano a podliala som vínom.

    Morčacie srdiečka na červenom víne (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Keď boli srdiečka mäkké, pridala som vo vode rozmiešaný zemiakový škrob, nechala prejsť varom a hotovo. Pokiaľ sa srdiečka dusili, pripravila som si z múky, vajca a soli nokerle.

    Morčacie srdiečka na červenom víne (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Prajem vám dobrú chuť.

    Morčacie srdiečka na červenom víne (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

siisa
Skvelý receptík, podľa mojej chuti :)
jack
Aj toto sa mi ľúbi.Srdcia mám rada.
kecemis
Tak som sa ponoril do krasnych spomienok mladsich cias, ked mi tuto dobrotu robievala moja milovana babka. To sme chodievali s prazdnym tanierom na duplu, az babka povedala, ze asi skrachutje, pri takom rychlom ubytku moriek. Dakujem.
haji
Takové dobroty mám ráda, obyčejné suroviny, ze kterých dobrá kuchařka, dobrý kuchař udělá symfonii chutí - výbornou klalsiku. Díky za receptík, milá Izi!
klukodvody
Ani nemusím otvírat recept a je jasné, že je od Tebe. No a pak ho otevřu a už mám na něco takového chuť a je jasné, že musíme v pondělí do Znojma a tak určitě autíčko samo zastaví u řezníka a nožičky nás ponesou pro srdíčka. Díky a přejeme krásný večer a moc pozdravujeme.
jamarlen
tvoje srdiečka sú také skvelé, ako to moje, len nebijú :)
sracz
Ja naozaj rád a bez problémov stolujem "spôsobne" (výchova á la France, doma aj na Lafranconi), ale pri pohľade na tanier s touto Tvojou dobrotou, milá @izabella929 by móresy išli nabok a ja by som ju "tajne" vyjedal pomocou polievkovej lyžice (alias "bágra"), ale véééééééľkej!
jozka2
Veeelmi chutne srdiecka dala by som si za porciu,mnam.Izka,ked ich davas oprazit ak mozem pridat typ tak je lepsie ich po rozrezani a umyti od krvi dat do vriacej osolenej vody a povarit 5 min.dobre precedit a na prudkom ohni na troche oleja opiect do zlata asi 5 min.potom sa kratsie dusia s prisadami.
izabella929
@sracz , mám rada pri stole stravníkov, ktorí sa nevŕtajú v jedle a nevykladajú na okraj taniera všetko, čo neľúbia..)@jozka2 , si zlatá, vďaka za radu.-) ja som ich opekala na tuku zo slaniny pekne do zlatista..Ďakujem vám veľmi pekne za milé komentáre.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia