Foto: bubelka
Tento koláčik som objavila v časopise a hneď som sa rozhodla ho vyskúšať. Bolo akurát obdobie broskýň a poviem vám, že bol vynikajúci.
10
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
30 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
2 ks |
|
1 PL |
|
60 ml |
|
3 PL roztopené |
|
95 g |
|
1 ks |
|
55 g |
|
štipka |
|
1 ČL |
|
Plnka: | |
4-6 ks |
|
55 g |
|
4 PL roztopené |
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
Okrúhlu formu si vystelieme papierom na pečenie. Broskyne umyjeme, ošúpeme a nakrájame na mesiačiky. Poukladáme do formy, posypeme škoricou a cukrom. Poprášime trochou múky a prelejeme rozpusteným maslom.
- 2
Pripravíme si cesto. Zmiešame všetky suroviny a cesto vylejeme na broskyňový základ. Koláč pečieme cca 30 - 40 minút pri 175 °C. Po upečení ho vykopíme na tanier a po vychladnutí: Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
foto pridané, neviem prečo mi ho predtým nezobralo.