Obrátený broskyňový koláč

bubelka - fotkabubelka, 29. septembra 2016
Obrátený broskyňový koláč
Foto: bubelka

Tento koláčik som objavila v časopise a hneď som sa rozhodla ho vyskúšať. Bolo akurát obdobie broskýň a poviem vám, že bol vynikajúci.

10
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
2 ks
1 PL
60 ml
3 PL roztopené
95 g
1 ks
55 g
 štipka
1 ČL
Plnka:
4-6 ks
55 g
4 PL roztopené
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Okrúhlu formu si vystelieme papierom na pečenie. Broskyne umyjeme, ošúpeme a nakrájame na mesiačiky. Poukladáme do formy, posypeme škoricou a cukrom. Poprášime trochou múky a prelejeme rozpusteným maslom.

  2. 2

    Pripravíme si cesto. Zmiešame všetky suroviny a cesto vylejeme na broskyňový základ. Koláč pečieme cca 30 - 40 minút pri 175 °C. Po upečení ho vykopíme na tanier a po vychladnutí: Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: