Foto: podravka
Komerčný recept<br /> Zmes na hŕstkovú polievku je unikátna zmes viacdruhových strukovín: hrachu, fazule a šošovice. Je výborná nielen ako základ do polievok, ale hodí Zobraziť celý popisKomerčný recept<br /> Zmes na hŕstkovú polievku je unikátna zmes viacdruhových strukovín: hrachu, fazule a šošovice. Je výborná nielen ako základ do polievok, ale hodí sa aj do fašírok, karbonátok, ako príloha, nátierka či pyré.
porcie
príprava
Postup
-
1
Zmes na hŕstkovú polievku Lagris namočíme deň vopred. Na druhý deň ju varíme spolu s bobkovým listom, kým strukoviny zmäknú. Zo zmesi scedíme prebytočnú vodu, vyberieme bobkový list a zmes pomelieme v mlynčeku.
- 2
Do hmoty pridáme ochucovadlo pikant, vajcia, najemno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, posekanú vňať a zahustíme strúhankou. Dochutíme soľou a majoránom.
- 3
Z pripravenej zmesi vytvoríme placky, ktoré pečieme v rúre pri 180 °C alebo vypražíme na oleji.
- 4
Hotové fašírky podávame so sezónnym alebo vašim obľúbeným šalátom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu