Strukovinové fašírky

podravka - fotkapodravka, 1. októbra 2016
Strukovinové fašírky
Foto: podravka

Komerčný recept
Zmes na hŕstkovú polievku je unikátna zmes viacdruhových strukovín: hrachu, fazule a šošovice. Je výborná nielen ako základ do polievok, ale hodí sa aj do fašírok, karbonátok, ako príloha, nátierka či pyré.

4
porcie
55 minút
príprava

Suroviny

250 g
1 PL
1 ks stredne veľká
1 strúčik
2 ks
 čerstvá posekaná
 na vyprážanie
 podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zmes na hŕstkovú polievku Lagris namočíme deň vopred. Na druhý deň ju varíme spolu s bobkovým listom, kým strukoviny zmäknú. Zo zmesi scedíme prebytočnú vodu, vyberieme bobkový list a zmes pomelieme v mlynčeku.

  2. 2

    Do hmoty pridáme Podravku ochucovadlo pikant, vajcia, najemno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, posekanú vňať a zahustíme strúhankou. Dochutíme soľou a majoránom.

  3. 3

    Z pripravenej zmesi vytvoríme placky, ktoré pečieme v rúre pri 180 °C alebo vypražíme na oleji.

  4. 4

    Hotové fašírky podávame so sezónnym alebo vašim obľúbeným šalátom.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: