Prsičká so syrovo-brusnicovou plnkou
František Košuda
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 28. septembra 2016
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 28. septembra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie prsia nakrájame, naklepeme a naplníme syrom s bielou plesňou, rukolou a sušenými brusnicami. Dôkladne zrolujeme, dochutíme a zabalíme do fólie. Dáme na paru alebo do vodného kúpeľa aspoň na 10 minút.
- 2
Medzitým uvaríme zemiaky, ktoré potom opečieme na panvičke a dochutíme soľou, korením a rascou. Rolku zbavíme fólie a opečieme na rozohriatej panvičke.
- 3
Sušené brusnice urestujeme s bielym vínom a rozmixujeme na omáčku. Podávame s opekanými zemiakmi a brusnicovou omáčkou. Ozdobíme čerstvou rukolou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Niečo je nesprávne?
slovnik.azet.sk/pravopis/?q=prsi%C4%8Dk%C3%A1...
prsičká...
slovník, neslovník, je to hrozný výraz. radšej klasika - kuracie/morčacie prsia ako prsičká
Moja reč, znie to ako "hosťka" bŕŕr
horšie je už len "mňamka"
nie, nie, napadlo mi ešte otrasnejšie - zalizovať sa