Prsičká so syrovo-brusnicovou plnkou

František Košuda
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 28. septembra 2016
Prsičká so syrovo-brusnicovou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
180 g
250 g
125 g
100 ml
750 g




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia nakrájame, naklepeme a naplníme syrom s bielou plesňou, rukolou a sušenými brusnicami. Dôkladne zrolujeme, dochutíme a zabalíme do fólie. Dáme na paru alebo do vodného kúpeľa aspoň na 10 minút.

  2. 2

    Medzitým uvaríme zemiaky, ktoré potom opečieme na panvičke a dochutíme soľou, korením a rascou. Rolku zbavíme fólie a opečieme na rozohriatej panvičke.

  3. 3

    Sušené brusnice urestujeme s bielym vínom a rozmixujeme na omáčku. Podávame s opekanými zemiakmi a brusnicovou omáčkou. Ozdobíme čerstvou rukolou.

Diskusia k receptu

abdul
Och ten náš jazyk materinský, ten dostáva zabrať .....
1x luciak
evanaaa
Tiež som si to prečítala 2X, ale nevidím gram. chybu....? Prehliadla som? A k na niečo upozorňujem, uvediem aj príklad.....a čo sa jedla týka, môže to byť dobré.
altyn
Nie "prsičká" ale prsíčka... Dĺžeň... Smutné. :-((((
altyn
A ak chcete mať dĺžeň na konci slova, tak potom prsiská. :-)))
kukulienka71
tak, tak, aj keď tento tvar je tiež správny, znie mi veľmi neprirodzene, pretože mám zafixované "prsíčka". Čudujem sa, načo treba mať viacero tvarov toho istého slova, ak ďalšie nevyznejú ani ľúbeznejšie ani logickejšie, len človeka uvedú do pomykova...
1x altyn
radox1
podstatne je,ze z nich nespravil suchu nestravitelnu pilinu.
1x radox1
mirkajan
Keďže som nemala syr s bielou plesňou, použila som údený oštiepok a výsledok bol veľmi chutný, vôbec to nebolo suché, omáčka z brusníc to perfektne doplnila. Chutilo aj mladšej dcére a tá dokáže byť pekne kritická...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia