Maľovaná nebeská torta

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 28. septembra 2016 10:00
Ďalšie recepty »
Maľovaná nebeská tortaFoto: droetker

Komerčný recept

12
porcií
50 min
príprava
25 min
na 180 °C

Suroviny

Na cesto:
4 ks
 štipka
150 g zmäknuté (alebo margarín)
100 g
4 ks
175 g
25 g
2 KL zarovnané
Na náplň:
500 ml
200 ml
100 ml
2 bal
200 ml
400 ml
1 bal
150 g prepasírovaný
Na ozdobenie:
200 ml
1 bal
1 bal
1 PL zarovnaná
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Na prípravu cesta vyšľaháme bielky so soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. V mise vyšľaháme maslo alebo margarín s cukrom na najvyššom stupni dohladka. Postupne zašľaháme žĺtky (každý asi ½ minúty). Múku zmiešame so škrobom a kypriacim práškom a na najnižšom stupni vmiešame do zmesi. Vareškou zľahka vmiešame sneh. Cesto nanesieme do tortovej formy s priemerom 26 cm vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

    Elektrická rúra: 180 °C
    Teplovzdušná rúra: 160 °C
    Plynová rúra: stupeň 3

    Doba pečenia: asi 25 minút

  2. 2

    Po vychladnutí korpus vyberieme z formy a opatrne stiahneme papier na pečenie. Pozdĺžne rozrežeme tak, aby spodný plát zostal hrubší ako vrchný plát. Spodný plát položíme na podnos a okolo upevníme očistený okraj formy.

  3. 3

    Na prípravu náplne v mise metličkou zmiešame cmar so sektom a sirupom. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ihneď vmiešame metličkou do zmesi. Smotanu s vanilkovým cukrom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a vmiešame do zmesi.

  4. 4

    Na spodný korpus nanesieme 2/3 náplne. Na náplň lyžicou nanesieme džem a zľahka vmiešame tak, aby sme vytvorili mramorovanie. Prikryjeme vrchným plátom a nanesieme zvyšok náplne. Tortu odložíme najmenej na 3 hodiny do chladničky.

  5. 5

    Na ozdobenie vyšľaháme smotanu so Smeta-fixom a vanilkovým cukrom dotuha. Polovicou šľahačky potrieme okraj torty. Džem prepasírujeme. Vložíme do mikroténového vrecka, odstrihneme rožtek a nastriekame na povrch torty. Zo zvyšnej šľahačky pomocou lyžičky vytvoríme na torte kopčeky. Do podávania odložíme do chladničky.

  6. 6

    Tip: Ak je džem príliš tuhý, zahrejeme ho v kastróliku s trochou vody. Namiesto sektu môžeme použiť perlivú vodu.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist