Kačacie prsia v pomarančovej omáčke
František Košuda
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 29. septembra 2016
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 29. septembra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kačacie prsia narežeme, osolíme, okoreníme a dáme odstáť do chladu. Pomaranč očistíme, vyfiletujeme a časť použijeme aj na omáčku. Kuskus pripravíme podľa návodu a necháme zakrytý odstáť. Zmiešame s citrónovou kôrou a dochutíme.
- 2
Kačacie prsia dáme upiecť na olivovom oleji kožou dole. Keď je koža chrumkavá, mäso obrátime a dopečieme druhú stranu.
- 3
Filetované pomaranče poprášime cukrom a grilujeme na masle.
Pomarančová omáčka: Pomaranč odšťavíme a pridáme ružové korenie, smotanu na varenie a necháme zredukovať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu