Kačacie prsia v pomarančovej omáčke

František Košuda
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 29. septembra 2016 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Kačacie prsia v pomarančovej omáčkeFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 min
príprava
20 min
tepelná úprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Kačacie prsia narežeme, osolíme, okoreníme a dáme odstáť do chladu. Pomaranč očistíme, vyfiletujeme a časť použijeme aj na omáčku. Kuskus pripravíme podľa návodu a necháme zakrytý odstáť. Zmiešame s citrónovou kôrou a dochutíme.

  2. 2

    Kačacie prsia dáme upiecť na olivovom oleji kožou dole. Keď je koža chrumkavá, mäso obrátime a dopečieme druhú stranu.

  3. 3

    Filetované pomaranče poprášime cukrom a grilujeme na masle.
    Pomarančová omáčka: Pomaranč odšťavíme a pridáme ružové korenie, smotanu na varenie a necháme zredukovať.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist