Ríbezľové rezy s bezé prikrývkou

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 29. septembra 2016
Ríbezľové rezy s bezé prikrývkou
Foto: droetker

Komerčný recept

30
porcií
50 minút
príprava
52 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Na mrveničkové cesto:
250 g
125 g
1 bal
150 g zmäknuté (alebo margarín)
100 g mleté
Na náplň:
2 bal
150 g
5 ks
700 ml
1 kg červené
Na bezé:
5 ks
 štipka
200 g




Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme maslo alebo margarín a ručne vypracujeme mrveničku. Mrveničku pritlačíme na dno vymasteného plechu s vyšším okrajom (30 x 40 cm). Vložíme do predhriatej rúry a predpečieme.<br /><br /> Elektrická rúra: 200 °C <br /> Teplovzdušná rúra: 180 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 4 <br /><br /> Doba pečenia: asi 12 minút

  2. 2

    Korpus necháme vychladnúť a posypeme mandľami. V rúre znížime teplotu pečenia o 20 °C.

  3. 3

    Na prípravu náplne rozmiešame Zlaté klasy s cukrom a žĺtkami v 200 ml mlieka. Zvyšné mlieko privedieme do varu. Vmiešame zmes so Zlatými klasmi a za stáleho miešania varíme asi 1 minútu. Krém necháme za občasného premiešania vychladnúť. Do vychladnutého krému vareškou opatrne vmiešame ríbezle a náplň rovnomerne rozotrieme na korpus.

  4. 4

    Na prípravu bezé vyšľaháme bielky so soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Postupne v troch dávkach zašľaháme cukor. Sneh opatrne rozotrieme na náplň. Vložíme do rúry a pečieme.<br /><br /> Elektrická rúra: 180 °C <br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 3 <br /><br /> Doba pečenia: asi 40 minút

  5. 5

    Rezy necháme vychladnúť a odložíme asi na 2 hodiny do chladničky.

Diskusia k receptu

haji
Řezy vypadají moc hezky, celkem snadná příprava a efektní výsledek. Opět fajn komerční recept Dr. Oetker.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia