Ríbezľové rezy s bezé prikrývkou
Foto: droetker
Komerčný recept
porcií
príprava
na 180-200 °C
Suroviny
Na mrveničkové cesto: | |
250 g |
|
125 g |
|
1 bal |
|
150 g zmäknuté (alebo margarín) |
|
100 g mleté |
|
Na náplň: | |
2 bal |
|
150 g |
|
5 ks |
|
700 ml |
|
1 kg červené |
|
Na bezé: | |
5 ks |
|
štipka |
|
200 g |
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme maslo alebo margarín a ručne vypracujeme mrveničku. Mrveničku pritlačíme na dno vymasteného plechu s vyšším okrajom (30 x 40 cm). Vložíme do predhriatej rúry a predpečieme.<br /><br /> Elektrická rúra: 200 °C <br /> Teplovzdušná rúra: 180 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 4 <br /><br /> Doba pečenia: asi 12 minút
- 2
Korpus necháme vychladnúť a posypeme mandľami. V rúre znížime teplotu pečenia o 20 °C.
- 3
Na prípravu náplne rozmiešame Zlaté klasy s cukrom a žĺtkami v 200 ml mlieka. Zvyšné mlieko privedieme do varu. Vmiešame zmes so Zlatými klasmi a za stáleho miešania varíme asi 1 minútu. Krém necháme za občasného premiešania vychladnúť. Do vychladnutého krému vareškou opatrne vmiešame ríbezle a náplň rovnomerne rozotrieme na korpus.
- 4
Na prípravu bezé vyšľaháme bielky so soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Postupne v troch dávkach zašľaháme cukor. Sneh opatrne rozotrieme na náplň. Vložíme do rúry a pečieme.<br /><br /> Elektrická rúra: 180 °C <br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 3 <br /><br /> Doba pečenia: asi 40 minút
- 5
Rezy necháme vychladnúť a odložíme asi na 2 hodiny do chladničky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu