Foto: edlis
Možno, že je tu množstvo receptov na šišky, ale rada by som sa podelila s vami s mojim receptom a postupom, ktorý robievam roky... Zobraziť celý popisMožno, že je tu množstvo receptov na šišky, ale rada by som sa podelila s vami s mojim receptom a postupom, ktorý robievam roky... Sú nadýchané a mäkké.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300 ml (alebo mlieko) |
|
3 ks |
|
50 g rozpustené |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
1/4 KL |
|
1 bal |
|
430 g |
|
100 g |
|
2 KL sušené |
|
Plnka: | |
|
|
Na vyprážanie: | |
|
Postup
-
1
Z uvedených surovín najprv si spravíme klasické kysnuté cesto. Tu mne pomáha... Nie manžel :-) ale domáca pekárnička. Do nádobky na pekáreň dám najprv tekuté (mokré) suroviny a potom sypké... Zapnem program na kysnuté cesto. Mám 1:30h, tak som šla žehliť. Keď som dožehlila, pekárnička tiež ukončila svoju prácu...
-
2
Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a rozvalkáme na hrúbku 1 cm.
-
3
Vykrajujeme...
-
4
až kým máme z cesta...
-
5
Vykrajované zakryjeme čistou utierkou a takto ich necháme ešte chvíľku (asi tak 10 minút) oddychovať... V hlbšej panvici rozpálime olej, dáme viac, lebo šišky by mali v oleji plávať. Keď olej je horúci, stiahneme teplotu a šišky vyprážame...
-
6
...z oboch strán do zlatista.
-
7
Odkladáme na papierový obrúsok, aby sa odkvapkal prebytočný olej.
-
8
Na vyprážané šišky dáme džem, ja som mala domáci marhuľový a pocukrujeme.
-
9
Na tanieri...
-
10
V reze...
Diskusia k receptu