Flambované grilované ovocie na karameli
František Košuda
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 29. septembra 2016
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 29. septembra 2016

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ananás očistíme, nakrájame z neho kolieska, ktoré posypeme trstinovým cukrom. Grilujeme na masle. To isté spravíme s banánom. Do panvice pridáme ešte trošku cukru, necháme ho skaramelizovať, pridáme ružové korenie a trošku škorice. Prilejeme rum a flambujeme.
- 2
Všetko podlejeme troškou smotany na varenie a necháme zredukovať. Grilovaný ananás a banán položíme na tanier, prelejeme karamelom, ozdobíme kopčekom vanilkovej zmrzliny, šľahačkou, mätou a jahodou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu