Tvarohové tagliatelle na jarnej cibuľke so šunkou a kôprom fotorecept
Foto: shukvacik
Chceli sme na večeru, niečo ľahké, rýchle a chutné , otvoril som chladničku a nechal som sa inšpirovať hlavou a chuťou. Nechcel som tento Zobraziť celý popisChceli sme na večeru, niečo ľahké, rýchle a chutné , otvoril som chladničku a nechal som sa inšpirovať hlavou a chuťou. Nechcel som tento recept písať, no robil som ho od vtedy už piaty krát a pýtajú ho stále, že jedlo je naozaj chutné :-) Tak som Vám ho nakoniec zdokumentoval.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g (široké vaječné rezance) |
|
200 g (s vysokým podielom mäsa) |
|
250 g |
|
100 g (nízkotučný do 30%) |
|
50 g |
|
200 ml (10%) |
|
2 PL |
|
1 zväzok |
|
|
|
|
Postup
-
1
Čo budeme potrebovať
-
2
1. ) Cestovinu dáme uvariť na spôsob "al dente" (2 - 4 minúty).
2.) Na rozohriate maslo vložíme nakrájanú jarnú cibuľku, po chvíľke restovania nakrájanú šunku na malé kocky, orestujeme s cibuľkou, pridáme tvaroh, smotanu na varenie, kôpor, soľ a trošku mletého čierneho korenia (podusíme 5 minút).
3.) Pridáme uvarené tagliatelle, premiešame a môžme podávať. -
3
Podávame s nastrúhaným syrom a čerstvou bazalkou
Prajem Vám dobrú chuť :-)
Áno je pravda že ani slaninka by tam nezaškodila , no hovorím išiel som teóriou niečo ľahšie a menej kaloricke :-) inak by tam v mojom prípade bolo viac slaniny ako cestovín :-D