prazdny

Kura na smotane

Kuracie mäso

Na troche oleja si orestujeme cibuľku do sklovita osolíme.

prazdny

BBQ krídelká

Kuracie mäso

Z medu, kečupu, oleja, cesnaku a korenín pripravíme marinádu.

prazdny

Bábovka zo šľahačky

Koláče

Túto bábovku robí moja mamka dnes som ju pripravila ja :-)

prazdny

Vyprážané krevety - ebi fry

Hlavné jedlá

Nie vsetko v japonskej kuchyni je zdrave, toto je menej zdravy, ale velmi popularny domaci...

prazdny

Čokoládové kocky s arašidami

Dezerty

Inšpirovala som sa receptom na Pražské gule. Ubrala som z masla a cukru a prácu si...

prazdny

Škvarkové pagáče - bedzanské

Bezmäsité jedlá

Zabili sme prasa - tak mu treba, ale ostalo nám po ňom niekoľko oškvariek a tak...

prazdny

Nekysnuté orechové rožky rumovým maslom pohladkané

Dezerty

Pokojne by mohli byť aj trojkráľové, s týmto cestom rada pečiem v zime, lebo ho...

prazdny

Orechové rezy

Dezerty

Ďalší klasický koláč našich mám.

prazdny

Bleskový koláčik s vaječným likérom

Koláče

Šťastný nový rok, nech sa nám všetkým dobre varí a dobre darí! :) Dlho som sa strojila...

prazdny

Chilli con carne

Obed

Na rozohriatom oleji si opražíme cibuľu. Keď je cibuľka orestovaná do zlata pridáme k nej nadrobno...

prazdny

Cesto na pizzu z domácej pekárne

Bezmäsité jedlá

Všetky ingrediencie dáme do pekárničky na program "MIESENIE"

prazdny

Perkelt z kohúta so šošovicou a šampiňónmi

Hlavné jedlá

Recept je z kuchárskej knihy 100 najlepších receptov na voľnom ohni. Je trosku netradičný, ...

prazdny

Kokosovo-citrónové muffiny

Koláče

Ľahká a svieža maškrta k čaju.

prazdny

Cesnaková nátierka zo žinčice

Bezmäsité jedlá

V lete doniesol otec zo salaša žinčicu. Ale poctivú - nebola zmixovaná, bola strašne hustá....

prazdny

Trojfarebné Šárika rezy

Dezerty

Veľmi chutný koláčik na nedeľné popoludnie :-).

prazdny

Syrové slimáky

Bezmäsité jedlá

Posledné dni vianočných sviatkov sú pred nami. Ak na Troch kráľov čakáte návštevu, skúste pripraviť...

prazdny

Vega plnená paprika

Bezmäsité jedlá

Voláme ju svadobná, pretože sme ju dali robiť pre vegetaránov na našej svadbe. Receptík som...

prazdny

Fazuľová polievka Andrlka

Polievky

Túto polievku varievame väčšinou, keď sa varí údené mäso a vývar použijem na varenie fazule,...

prazdny

Bulgur s rukolou a granátovým jablkom

Bezmäsité jedlá

Zaujímavé spojenie viacerých chutných ingrediencií. O tom, že treba odľahčiť stravu, radšej nepíšem, ...

prazdny

Úspornejšia bohemka plnená žĺtkovým krémom

Dezerty

Tato bohemka je len zo 4 bielkov a naviac... zo zvysnych zltkov som uvarila krem na naplnenie....

prazdny

Lečo - Lecsó rizzsel

Bezmäsité jedlá

U nás sa vždy robí slovenská verzia leča = zelenina plus klobása a vajíčka. V Maďarsku je...

prazdny

Staročeský bravčový jazyk

Hlavné jedlá

Nie každý je ochotný jesť bravčové jazyky a podobné veci, ale ten kto to ochutnal Vám...

prazdny

Malinové fit rezy

Dezerty

Milujem nové, nápadité a svieže veci chute a jedlá. A veru tieto malinové rezy také...

prazdny

Rýchla banánová torta

Torty

Tiež ste radi ak v kuchyni občas tráviť celé hodiny? Tiež máte chuť často na nuečo sladké...

prazdny

Roláda bez výčitiek

Dezerty

V našej rodine sa všetci stravujeme zdravo a občas, keď niekto dostane chuť na sladké je...

prazdny

Pečená diviačia krkovička so zemiakmi a medvedím cesnakom

Hlavné jedlá

Dnes som v chladničke objavila asi 0. 5kg diviačiu krkovičku a nebyť mojej duchaprítomnosti, tak by...

prazdny

Hlávkové zelí muškátové

Bezmäsité jedlá

Nejlepší je ze zelí jarního, ale i nejarní je výborné. Hlavně pak na jaře na...

prazdny

Plnené králičie karé a palacinkové mešce

Hlavné jedlá

Karé z králika je najjemnejšie mäsko. Vždy, keď máme králikov, karé vyrežem a pripravím...

prazdny

Pečený kapor na víne

Hlavné jedlá

Tento recept si pamätám z detstva robil ho vždy otec a nám veľmi chutil teraz ho robievam...

prazdny

Zasnežené hviezdy

Dezerty

Tieto jednoduché hviezdy sú alternatívou k nemeckému vianočnému pečivu (Zimtsterne), ktoré je aj v magazíne Woman...

prazdny

Pikantné rösti s kukuricou

Bezmäsité jedlá

recept oceneného švajčiarskeho gastronóma Reného Schudela som pripravila už aj kvôli kukurici, ktorú milujem.