Foto: maxinka
Jemné rolky s prídavkom krémového syra. Sú jednoduché, plniť sa môžu rozličnými náplňami.
Suroviny
450 g |
|
200 g |
|
200 g (napr. mascarpone) |
|
100 g |
|
2 ks |
|
z 1 citróna |
|
štipka |
|
Náplň: | |
2 ks |
|
350 g mleté |
|
1 ks |
|
2-3 PL |
|
Postup
-
1
Maslo vymiešajte s cukrom a žĺtkami do peny.
-
2
Pridajte syr (osvedčilo sa mi mascarpone) s citrónovou kôrou a dobre premiešajte. Prisypte múku so štipkou soli a vypracujte cesto. Vypracované cesto zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte 30 minút odpočinúť.
-
3
Teraz si pripravte náplň. Vidličkou zmiešajte bielky s oboma druhmi cukru, prisypte orechy a premiešajte. Časť závitkov som naplnila makovou plnkou, ktorú som si pripravila rovnako ako orechovú.
- 4
Odpočinuté cesto po častiach rozvaľkajte natenko ( 2-3 mm). Okrúhlou vykrajovačkou vykrajujte kolieska. Z náplne si rukou vytvarujte malé valčeky, ktoré umiestníte do stredu kolieska. Následne si kraje kolieska preložíme do stredu cez plnku tak aby sa prekrývali, v strede popritláčajte vidličkou, čím zároveň vznikne ozdobný pruh.
- 5
Rolky uložte na plech s papierom a upečte pri teplote 200 °C. Keď okraje začnú ružovieť, sú upečené.
- 6
Po vychladnutí posypať práškovým cukrom.
- 4
Nepočítala som ich, ale z celej dávky ich vyjde veľa. Na poslednom obrázku nie je zobrazené celé množstvo, ktoré z dávky vyšlo. Aj z polovičnej dávky ich je veľa, myslím, že mi vyšlo 1 a 1/2 plechu a z celej dávky raz toľko. Z cestom aj náplňou sa veľmi dobre pracuje.
www.bajecnevianoce.sk/sladke-vianocne-rolky-plnene-orechovou-...
ale aspoň podľa foto vidieť, že si ich piekla....
Veru piekla, a nie prvýkrát. U nás sú veľmi obľúbené.
Tak ako je uvedené v recepte. Rovnako ako pri orechovej plnke.