Griotkové srdiečka

ancicka - fotkaancicka, 28. januára 2017
Griotkové srdiečka
Foto: ancicka
15 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

150 g
60 g
1/2 bal
3 PL
250-300 g
 na zlepovanie




Postup

  1. 1

    Zmäknuté maslo (Palmarin) vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom. Do toho zapracujeme griotku a múku. Vypracujeme hladké cesto, zabalíme do fólie a dáme na hodinku do chladu.

  2. 2

    Potom cesto rozvaľkáme na tenko a formičkou vykrajujeme srdiečka. Ukladáme na plech a upečieme asi 12 min na 180 °C.

  3. 3

    Vychladené potom zlepujeme lekvárom a jemne pocukrujeme.

Diskusia k receptu

babkamt

Si ty ale šikovnica. V jeden deň ponúkneš viac receptov.
haji
To musí být kouzelná vůně, když se peče taková dobrota! Určo bych slepovala višňovým lekvárom - tón v tónu. Díky za voňavý receptík, jsi šikulka!!
matilda143
@Ancicka chcem sa opýtať ten Palmarín vyšľahať klasicky ako na plnku a potom pridávať ostatné suroviny a sú aj citiť griotkou ? Všade píšu že cesto sa nemá veľmi ohriať preto sa pýtam, ale asi ich vyskúšam, myslím že budú iné ako klasické linecké a naplním višňovým džemom.
ancicka
@Matilda143 (9.12.2017 07:40)

Ano ,vyšľahať ako na pknku.Maslo je jemnejšie.Alkohol s griotky sa vyparí pri pečení a ja by som vravela,že tie moje chuťov prerazil pikantný lekvar s ribezlí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia