Veterníčky z mojej kuchyne fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 28. januára 2017

Pred Vianocami som ich robila prvý krát, no boli dosť kostrbaté, lebo som nemala na ich prípravu vhodné veci. Dosť ma potrápili a tak Zobraziť celý popisPred Vianocami som ich robila prvý krát, no boli dosť kostrbaté, lebo som nemala na ich prípravu vhodné veci. Dosť ma potrápili a tak som si zakúpila inú špičku aj zdobiace vrecko. Trošku som sa pohrala so zdobením.

12
porcií
30 minút
príprava
20/30 minút
na 180/160 °C

Suroviny

150 g
150 g
 štipka
500 ml
100 g
6 ks
Krém:
400 ml
2 bal
1 PL
250 g
500 ml (33 %)
100 g
50 g
1 bal




Postup

  1. 1

    Tento recept som dostala od @mesiar50, držala som sa pri príprave jeho rád. Do rajnice som dala vodu, soľ a maslo. Keď sa maslo roztopilo, primiešala som obe preosiate múky a miešala som, kým sa cesto začalo odpaľovať, teda odlepovalo sa od dna nádoby /toto som nefotila/. Ešte do teplého cesta som po jednom vmiešala vajcia a dobre vyšľahala. Plech, na ktorom som sa chystala piecť veterníčky som posypala múkou a pohárom som si vyznačila do múky obvod pre veterníčky.

    Veterníčky z mojej kuchyne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto bolo ešte teplé, naplnila som ním cukrárske vrecko, do ktorého som umiestnila špičku na venčeky. Opisovala som kruh vyznačený na plechu a to 2a pol krát na seba.

    Veterníčky z mojej kuchyne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Trúbu som nechala vyhriať na 180 st. v teplovzdušnom systéme a takto sa piekli 20 min, potom som znížila teplotu na 160 st. a piekli sa ešte 30 min.

    Veterníčky z mojej kuchyne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Upečené som vybrala z trúby.

    Veterníčky z mojej kuchyne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ešte horúce som ich za pomoci kuchynského papiera a noža prekrojila a nechala vychladiť.

    Veterníčky z mojej kuchyne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pokiaľ sa veterníčky chladili, pripravila som si krém a šľahačku. V mlieku som vymiešala 2 Zlaté klasy, pridala som vanilkový cukor a uvarila hustú kašu. Do vychladnutej kaše som vmiešala práškový cukor a spojila mixérom s macsarpone. Dala som krém stuhnúť do chladničky. Pripravila som si aj šľahačku, do ktorej som pridala kryštálový cukor a vyšľahala mixérom. Obe hmoty sa chladili.

    Veterníčky z mojej kuchyne (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do zdobiaceho vrecka som naplnila krém a zdobila som polovičky veterníkov.

    Veterníčky z mojej kuchyne (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Potom som vymenila zdobiace vrecko a naložila som do neho šľahačku a zdobila som šľahačkou na krém.

    Veterníčky z mojej kuchyne (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Napokon som uložila na šľahačku klobúčiky.

    Veterníčky z mojej kuchyne (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Prajem vám dobrú chuť.

    Veterníčky z mojej kuchyne (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Veľmi chutné.

    Veterníčky z mojej kuchyne (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

cesminaz
Krasne veterniky mila @Izabelka :-) Ja som ich robila hadam 2x za život,no aj to uz poriadne davno.Chut by som aj mala,ale ta babracka..Ale chystam sa nane,takze urcite niekedy budú :-) Kupované nechcem,tie nemaju žiadnu chut.Či žlté či biele,všetko má rovnakú chuť-len sladkú :-/ Tvoje chutili urcite skvelo :-)
haji
Krásná práce, obdivuju výdrž i tvořivost, trpělivost. Tvoje domácí větrníky, milá Izi, jsou krásně nafouknuté a poctivě naplněné, určo výborné! Díky za receptík a sdílení - teď mám jistotu, že nejsi 3D tiskárna, ale šikovná cukrárka! Krásný den!
torticka
Izabelka, to je nieco nadherne. Este som ich nejedla s mascarpone. Ako vzdy, si sikovnica sikovna.
mitzy
Nádherné sú! Obdivujem taktiež trpezlivosť. Tiež rada do kupujem veci do kuchyne, s tými správnymi nástrojmi je potom fajn vyhrať sa a tvoriť. 5*
mitzy
Nádherné sú! Obdivujem taktiež trpezlivosť. Tiež rada dokupujem veci do kuchyne, s tými správnymi nástrojmi je potom fajn vyhrať sa a tvoriť. 5*
zolik
su ako malovane. krasna praca. ako vzdy :-)
sracz
Blahoželám Izka, ku krásnej, chutnej a voňavej dobrote!
babkamt

Izka, perfektná práca - ako vždy. Posielam plný počet hviezdičiek.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia