Tento koláč je naozaj šťavnatý a má ho veľmi rada celá moja rodina.
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
12 PL teplá |
|
10 PL |
|
12 PL |
|
1 ks |
|
Jablková hmota: | |
750 ml |
|
1 kg |
|
2 bal |
|
16 PL |
|
Ešte budeme potrebovať: | |
3 bal |
|
250 g |
|
500 ml |
|
Postup
-
1
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny a postupne pridávame teplú vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec jemne vmiešame vyšľahaný sneh z belkov.
- 2
Takto pripravené cesto navrstvíme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme v predohriatej rúre pri teplote 200 °C cca 15 minút. Treba si to sledovať aby sa nám nepripálilo. Upečené cesto necháme vychladnúť.
- 3
Jablká očistíme a nakrájame na tenké plátky, ktoré uvaríme v hrnci spolu s cukrom a vodou.Vanilkový alebo vanilínový cukor dáme presne 2 bal. Kryštálového cukru dávajte len podľa toho aké sladké máte jablká. Alebo podľa chuti. Varíme na miernom ohni, pokým nám jablká nezmäknú.
- 4
Šťavou z jabĺk polejeme cesto, ktoré sme si popichali vidličkou. Jablká rozmiestnime tak aby bol pokrytý celý povrch rovnomerne. Zvyšnú šťavu dáme do hrnca a dolejeme vodu tak aby sme spolu mali 1 liter. Pridáme pudingový prášok, dôkladne premiešame a uvaríme hustý puding.
- 5
Do horúceho pudingu pridáme maslo a dobre premiešame. Aby sa maslo rozpustilo. Ešte teplý puding navrstvíme na jablká. Pekne uhladíme a necháme vychladnúť.
- 6
Vyšľaháme si šľahačku, ktorú potom navrstvíme na vychladnutý koláč. Posypeme čokoládou. Môžeme podávať. Ja si koláč nechávam ešte dobre v chladničke vychladiť. Je potom úžasne osviežujúci.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu