Teplý čokoládový nápoj

Práve v chladnejších zimných dňoch môže takýto teplý čokoládový nápoj padnúť vhod. Základom receptu je dobrá čokoláda s vysokým obsahom kakaa. Nápoj tak nebude príliš presladený a nedostanete do seba veľké množstvo cukru. Ak sa čokoládam z obchodu vyhýbate úplne, vyrobte si vlastnú domácu čokoládu. Na zahriatie tela pridajte škoricu, ktorá organizmus prehreje zvnútra.

2
porcie
5 min
príprava

Suroviny

60 g kvalitná
1 ČL
400 ml
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Do malého hrnčeka dajte čokoládu nalámanú na kúsky. Pridajte trochu mlieka a zohrievajte na malom plameni, kým sa čokoláda nerozpustí.

  2. 2

    Pridajte zvyšné mlieko, škoricu a dobre premiešajte. Zohrievajte ešte chvíľu tak, aby sa všetko mlieko zohrialo a chute sa prepojili.

  3. 3

    Prelejte do šálok a servírujte teplé.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist