Foto: beata123
Ľahký, jednoduchý a chutný koláčik. Je mnoho receptov na cheesecake, tento môj som si upravila podľa seba. Pre mňa najlepšia klasika :)
porcií
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Pripavíme si všetky suroviny. Keksíky (mne sa osvedčili klasické maslové sušienky z Lidla) si rozdrvíme - buď ich hodíme do mixéra, alebo si ich dáme do sáčku a pobúchme kladivkom. Vysypeme do formy.
-
2
Medzitým si dáme rozpustiť maslo, ktorého úlohou je spojiť keksíky a tým vytvoriť spodnú časť koláča (podľa potreby, prípadne môžme pridať, ak bude málo). Mala by sa nám vytvoriť tvarovateľnejšia hmota, ktorú rukou vo forme poriadne popritláčame.
-
3
Začneme s prípravou tvarohovej zmesi. Zmiešame suroviny - tvaroh, mascarpone, šťavu z citróna, kôru z citróna, vajíčka a cukor. Podľa toho, či máte radi sladké alebo menej sladké dezerty si množstvo cukru pokojne môžete upraviť.
-
4
Pripravenú zmes dáme do tortovej formy na keksíkový základ.
-
5
Krém rovnomerne rozotrieme.
-
6
Medzitým si dáme predhriať rúru na 150 °C. Koláč dáme piecť. Sledujeme ako koláč chytá farbu, ale treba piecť aspoň 40 min.
-
7
Po vybratí môžeme dozdobiť ovocím. Dobrú chuť! :)
Aha, pozabudla som nato. Dávajú sa celé do tvarohovej hmoty. Ďakujem za upozornenie, opravujem :)
Tesim sa, ze sa vydaril ! :-)
Bohužiaľ mi vždy praskne navrchu. Neviete mi dať rady, čo asi robím zle?
Buď ho skús piecť pomalšie alebo ho daj do vodného kúpeľa ako spomenula @Katkasugar
Z nejakého dôvodu keksíky nenasiakli to maslo zrejme....Možno je to keksíkmi, neviem takto povedať.. ale skús to nabudúce spraviť tak, že si v samostatnej miske najprv zmiešaš rozdrvené keksíky s maslom (bude to rovnomernejšie) a až potom ich dať do formy.
práveže ja som si to zmiešala zvlášť v miske až potom som to dávala do formy.....
Tak skús iné keksíky prípadne :)