Piri-piri alebo Erős Pista papriková pasta
Pikantná papriková pasta, pôvodne pripravená z "piri-piri" papričiek. Pokiaľ nemáme, môžeme nahradiť čili papričkami....
Gelnická sekaná
Už dávnejšie sa chystám na túto sekanú, nakoľko autor receptu uvádza, že nie je sekaná...
Croissant (fotopostup)
Croissanty so ešte nepiekol, / skúšal som pekárenské, ale tie mi nejak extra nechutili/ odrádzal ma...
Syrovo-cibuľový bochník
Starý anglický recept... vyzeral zaujímavo, tak som ho vyskúšal... nakoniec to nie je ani také...
Vyprážaný camembert
Klasika, ktorá nikdy nesklame... pokiaľ nevytečie... Tento spôsob prípravy sa mi najviac osvedčil, bez...
Mont Blanc a gaštanové pyré
Pre milovníkov gaštanov... Možno si poviete, kto by sa s tým babral... však...
Tuxedo torta
K slávnostnej príležitosti... elegantná a chutná... nápad z netu, ale korpus a krém som...
Chlieb a langoše z jedného cesta
Možno recepty na chlieb vám už určite lezú von krkom ako sa vraví... :) ešte sa chcem...
Jablkový páj
Páje sú tu v Austrálii veľmi populárne... sú plnené či už mäsovými alebo ovocnými plnkami...
Český burger
Recept pochádza z jednej českej knihy a preto sme ich nazvali " Czech burgers". Ja McDonalds...
V rímskej mise na zelenine pečené kurča
Pokiaľ radi experimentujete v kuchyni, skúste .
Zalievané rožky s makom
To bol jeden s pokusov na Dubčekove rožky, ale neudali sa ako som predpokladal, tak...
Kváskový chlieb z múky z veterného mlyna
Tu na Tasmánii máme veterný mlyn, vravia, že jediný svojho druhu na južnej pologuli, ...
Zeleninový prášok na ochucovanie jedál
Prírodné ochucovadlo bez chemikálií. Možno sa niekomu hodí...
Debrecínska klobása
Recept som objavil na jednej madarskej stránke. Pochádza od pána Gundela / bývalý madarský gastronom/ a...
Aranygaluska - Zlaté halušky
Jeden z klasických dezertov madarskej kuchyne... pokiaľ je dobre pripravený je to neodolateľná dobrota. Rozhodne nie...
Domáce žemle
Pokúšam sa upiecť žemličky aké sme kedysi kupovali v pekárňach za 20 halierov... určite si mnohí...
Bratislavský tokáň v zemiakovej placke
U nás obľúbené jedlo... Bratislavský tokáň sa tradične pripravuje z dvoch, ba dokonca i z troch...
Debrecínske párky
Jeden z receptov z doby, ked mäsiarske výrobky obsahovali aj mäso...
Sultánova pochúťka - jahňací perkelt na baklažánovom pyré
Táto špecialita je údajne veľmi populárna v jednej tureckej reštauráci v Bostone/USA/. Stojí za vyskúšanie...