Primášove rezy fotorecept

tassiedevil - fotkatassiedevil, 15. marca 2015

Ktorého prímáša? to si domyslite...:)

Suroviny

Korpus:
4 ks celé
150 g
150 g
200 g
200 g
100 g
Čokoládový krém (mousse):
300 ml
320 g
4 ks
5 ks
60 g
300 ml
300 g
2 cl (alebo slivovica)




Postup

  1. 1

    Korpus: Vajcia vymiešame do penista s cukrom, asi 4-5 min. strojom. Nad vodným kúpeľom roztopíme na drobno polámanú čokoládu a maslo. /nehrejeme viac ako 50 stupňov C/. Obidve masy spolu zamiešame a na koniec pridáme mandle a múku, ktoré sme spolu predom zamiešali. Vylejeme na papierom vystlatý alebo vymastený a hrubou múkou posypaný plech o rozmere 30x30cm a pečieme pri 160-170 stupňov C asi 20-25 minút. Necháme dobre vychladnúť. /Ja som robil len z pol dávky, nech Vás nemýli tvar pekáča./

    Primášove rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    čokoládový mousse. čokoládu polámeme na drobné kúsky, smotanu prevaríme a nalejeme na čokoládu a dobre zamiešame, aby sa nám čokoláda dobre rozpustila. Potom po jednom zamiešame žľtky. Necháme pri izbovej teplote vychladnúť a vyšľaháme do penista. Na koniec pridáme vyšľahané bielka, ktoré šľaháme nad parou a v polovici šľahania postupne pridávame cukor/nešľaháme nad parou veľmi dlho, aby nám pena veľmi nestvrdla/ zľahka zamiešame do čokoládovej peny a roztrieme na vychladnutý korpus, ktorý vložíme späť do papierom vyloženej formy, pekáča a necháme v chladničke stuhnúť.. Na prípravu moussu je hodne postupov, mne sa osvedčil tento.....

    Primášove rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ked nám čokoládový mousse zatvrdol, pripravíme si biely čokoládový ganache. Smotanu prevaríme, čokoládu nalámeme na drobné kúsky a zalejeme prevarenou horúcou smotanou, Dobre zamiešame kým sa nám čokoládas úplne rozpustí, pridáme čerešňovicu a tyčivým mixerom mixujeme za tepla asi 4 min, do penista. Dávame pozor, aby sme to neprešľahali....Ja som to vyšľahal metličkou za pomoci stroja. Bolo to OK. Nalejeme na vychladnutý čokoládový mousse, zarovnáme a necháme do druhého dňa dobre stuhnúť. Krájame na rezy za pomoci ostrého noža, ktorý namočíme do horúcej vody. Posypeme na drobno nastrúhanou čokoládou.

    Primášove rezy (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

pusta1
no teeeeda, nevychádzam z nemého úžasu, aký si ty nesmierne všestranný a šikovný muž, milý@tassiedevil :-)
niečo také je zriedkavé u mužov, ale aj u žien :-)
nádherné rezy, perfektný postup a popôis, vynikajúci zákusok a lákavé foto.
*****
pusta1
no teeeeda, nevychádzam z nemého úžasu, aký si ty nesmierne všestranný a šikovný muž, milý@tassiedevil :-)
niečo také je zriedkavé u mužov, ale aj u žien :-)
nádherné rezy, perfektný postup a popis, vynikajúci zákusok a lákavé foto.
*****
kukulienka71
aj som sa prekvapila, aj nie:-) si všestranný, čo čakať?:-))
veľmi nápadité zloženie, musí to byť lahôdka. Mousse robievam so želatínou, takto som ešte nerobila. Samozrejme si zaslúžiš plný počet a hádam prezradíš aj meno prímáša, ak ho vieš?:-)
annan
Chlebík zo živého kvasku som už podľa teba upiekla,mal uspech,tak určite upečiem aj tento koláčik.
motyka
Sviatočný, krásny a určite aj výborný. Postup super.Na chlapa - nemám ani slov. Niekedy príležitostne upečieme. Ukladám KK.*****
kara
Veľká noc sa blíži, tak vyskúšame niečo netradičné a hlavne nové. ***** Chcela by som sa však opýtať na veľkosť pekáča, resp.plechu.
tassiedevil
@kara , správny dotaz, vidíš zabudol som pridať rozmery plech, musím upraviť...:) na dávku podľa receptu 30x30 cm...dakujem..-)
tassiedevil
dakujem Vám všetkým za pekné komentáre a pochvalu, skutočne si to vysoko cením...:)
@kukulienka71 , nemusím prezradiť, lebo viem, že si o ňom už počula..:)
*rozmery plechu....
evanaaa
Úžasné niečo! Ak toto dokáže spraviť muž, pre ženu by to mala byť lahoda, ale.....nie pre mňa. Asi by som potrebovala celý deň a byť sama, nerušená. @tassiadevil , chcela by som vidieť reakcie tých, čo si na tomto dezerte pochutnávali. A ešte - píšeš, že si to robil z polovičnej dávky, zaujímalo by ma, či tie suroviny, čo si sem dal ( množstvá) sú tá polovica, alebo si ich delil na pol.
babav
@tassiedevil , v bode 2 si mal asi na mysli zltky , nie vajcia , kedze z bielkov vyslahas sneh nad parou. Tie zltky treba pridat do ( akej)horucej zmesi slahacky a cokolady ? Je to zaujimavy recept , ale prosim upresnit detailne
( strasi ma salmonela....).Inac ,sudiac podla ingrediencii je zakusok iste fajnovy:-).
tassiedevil
@babav , áno myslel som žľtky...ja som ich pridal hned po vymiešaní smotany s čokoládou...to sa trochu ochladí kým sa to vymieša, ale myslím že je to dosť teplé na to aby zabilo salmonelu...ja ked pripravujem niečo z vajec, kde tá tepelná úprava je na samej hranici, tak použijem kvalitné podľa možnosti domáce vajcia...alebo si ich sám pasterizujem...aj ked nie som čokoládový, aj mne to chutilo:)
tassiedevil
@evanaaa , suroviny uvedené v recepte sú na plnú dávku, plech 30x30cm... ja myslím, že to zvládneš v pohode ľavou rukou..:)vyzerá to zložité ale je to v celku úplne jednoduché.
@porzellanka ,:-), dakujem, a tiež všetkým za pridané komentáriky:)
ywett
zákusok vyzerá úžasne, si šikovný




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia