Zeleninový prášok na ochucovanie jedál

tassiedevil - fotkatassiedevil, 1. marca 2015

Prírodné ochucovadlo bez chemikálií. Možno sa niekomu hodí....

Suroviny

500 g
270 g
70 g
200 g
450 g
30 g
130 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Každú zeleninu nakrájame na drobné kocky a všetko spolu rozmixujeme mixérom. Vzniknutú pastu roztrieme na tenko na veľký plech, alebo aj dva a necháme vysušiť pri teplote 65-75 stupňov C zhruba 12 hod, kým sa nám to nezačne mrviť. Potom dobre vykutrujeme na jemný prášok. Možno použiť aj inú kombináciu zeleniny, podľa chuti.

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
Som sa tu nejako rozpisala, tak ma zaujal tento recept. Ja si totiz taky prirodny prasok objednavam a nie je vobec lacny.
@tassiedevil , ako je to prosim s uskladnovanim, normalne v pohari a pri izbovej teplote? Ako dlho ti vydrzi?
@janea , najlepšie vo vzduchotesnej nádobe pri izbovej teplote aby to nenatiahlo do seba vlhkosť.. najlepšie vo viacerých menších nádobkách ako v jednej veľkej...ja myslím že rok bez problému, pokiaľ to nesplesnivie tak je to OK... ja to tiež robievam len sezone, ked mám všetku zeleninu poruke. Poriadne to vysušiť, to je dôležité...

Pridaj komentár k receptu: