Debrecínske párky

tassiedevil - fotkatassiedevil, 30. júna 2014

Jeden z receptov z doby, ked mäsiarske výrobky obsahovali aj mäso...

Suroviny

Na 2 kg hotového výrobku:
300 g
300 g
400 g
800 g
200 g
Prísady:
40 g
3 g
2 g
2 g
1 g
1,5 g
350 ml
4 - 5 m




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na kocky 2x2 cm, 800g bravčového na vložku oddelíme osobitne a všetko zasolíme a necháme odležať v chladničke do druhého dňa.../na vložku, znamená, že mäso pomelieme na určitú hrúbku v tomto prípade do 6 mm/. Na druhý deň preležané mäso zomelieme na najjemnejšej riečici, môžeme aj dva krát, okrem mäsa na vložku, ktoré melieme na 6 mm.

    Debrecínske párky - obrázok 1
  2. 2

    Pomleté mäso vložíme do kutríka,/ pokiaľ kutrík nemáme, môžeme mäso kutrovať aj za pomoci food procesoru v menších dávkach../ pridáme všetky prísady a dobre vykutrujeme za postupného pridávania ľadovej vody alebo ľadovej drte, ľadová voda alebo drť, vlastne chladí mäso a zabraňuje jeho prehrievaniu, vykutrované mäso nesmie prekročiť teplotu 14 stupňov C. Dobre vykutrované mäso musí mať ľahkú, takmer do penista konzistenciu. Nakoniec pridáme mäso na vložku a trochu zamiešame, najlepšie ručne.

    Debrecínske párky - obrázok 2
  3. 3

    Dalej postupujeme a pri Labužníckych párkoch...vid recept "Labužnícke párky".

Diskusia k receptu

pusta
Milý@tassiedevil - krásna a perfektný recept od A do Zet, zrozumiteľný a samé kvalitné mäso pravé debrecínky z čistého mäsa, správne korenenie a prudko jedlé foto.
***** ti patrí za to, aj viac by som dala, ak by to išlo a veľmi rada. :-)))
safran
poctivá robota, máme mäsiara v blízkej rodine - viem to oceniť... klobúk dole!
tatranka
Teda,takouto domácou dobrotou by som veru neohrdla,ale brala všetkými desiatimi.Poctivá práca,krásny výsledok. 5*
methi
Teba by som chcela mat za suseda... urobili by sme vymenny obchod v naturaliach :D
hubata
Už je to aj v KK, parádny recept, vidno že máš skúsenosti. Vďaka za recept, aj popis. A môžu byť aj bravčové črevá, nie je nutnosť použiť baranie .........u nás ich nedostať.
Ďakujem ešte raz.
tassiedevil
môžu byť a bravčové, ale dľa možnosti čo najtenšie okolo 22 mm priemer, ak sú veľmi hrubé, tak už potom to nie sú párky, ale klobásky....niekde ich určite nájdeš....skús mäsiarov... Aj ja dakujem.
tassiedevil
@methi , to aj ja by som prijal takú susedku, ako bolo tomu kedysi, susedia si navzájom vymieňali dobroty....tak by tomu malo byť, ale žiaľ dnes je tomu inak...:)
izabella929
no, dal si si záležať...) a že sú pravé bez konzervantov a gebuzín to je najvyšší level...) krásne dielo...
tassiedevil
@izabella929 , moja generácia si určite pamätá na tú dobu,ked sa konzervanty v takej miere nepoužívali, lebo mäsiarne boli zásobované pravidelne čerstvými výrobkami a mäsom. aj ked toho toľko nebolo ako v dnešnej dobe, ale sme jedli zdravšie...tak tomu svedčí aj tento orginálny recept.... Dakujem za pochvalu.
yogicek
@tassiedevil
Milý priateľ. Preštudoval som si Tvoj recept na tieto párky a samozrejme aj recept na labužnícke párky. Mám niekoľko receptov na výrobu rozličných druhov párkov. Tie Tvoje si ukladám, pretože s takouto skladbou surovín nemám. Samozrejme sa mi páčia a keď bude čas a príležitosť vyskúšam. Pekný deň Ti prajem.
1x luss44
havino
pánečku, tak tieto ukladám, ak by som sa nabrala odvahu, kým boli aké také z mäsa, veru radi sme mali a debrecínske zvlášť, @tassiedevil , ja som susedka aj dnes, ako kedysi,:-) aj včera som susede cez plot koláčik podávala, tak ja by ťa brala, ako suseda
medovnicek
veru dnes sa o mäse v párkoch pomaly už ani nedá rozprávať, vďaka, že si sa podelil o recept
mesiar50
Dobre suroviny,vynikajuci pracovny postup a este vynikajucejsie finalne dielo.Tymto si pasovany za masiara.Vsetko dobre kolega.
tassiedevil
@yogicek , som rád, že sa Ti páčia,vyskúšaj, rozhodne chutia lepšie ako tie kupenské..:) Dakujem a prajem tiež pekný deň..:)
tassiedevil
@havino , je to veľmi pekné od Teba , že si zachovávaš tradície a dobré susedské vzťahy....žiaľ, tu je tomu úplne naopak, kde sa sused so susedom naťahuje, alebo sa ignorujú a čo si ponad ploty prehadzujú, to sú len sprepáčením psie h***á:) česť vínimkám...
tassiedevil
@mesiar50 , uznanie od odborníka stále poteší :) a to pasovanie za toho mäsiara si od Teba vysoko cením..:) Všetko dobré aj Tebe, priateľu.
kukulienka71
Párky na úvodnej foto vyzerajú ako maľované:-) nestačím sa čudovať, aký si šikovný a všestranný. 5* posielam:-)
francuzska1
fiiiiiiha, taketo parky by som veru neodmietla... a kde to byvas, aby som vedela, ze kde mam zazvonit, rada dojdem k tebe nakupit;-))) Skvele!!! Tomu ja hovorim parky!!!Na paradu!!!
tiginko
toto sú párky, ktoré by som veru neodmietla. Musia byť veľmi chutné, ja si o nich nechám len snívať... ako vždy - šikovný @tassiedevil
tassiedevil
@francuzska1 , myslím, že tie párky budú asi trochu drahé, pokiaľ si chceš prísť po ne...:)) zvonec nemám, musíš zaklopať...:) dakujem:)
tiginko
dobrá pamäť @tassiedevil ... futbalista momentálne nemá čas ani na futbal, nieto ešte vyrábať drahej manželke párky :-)
2010
5* klobuk dolu ako z gurmanskeho casopisu, sorry ale robit nebudem, na co by som sa tesil ked pridem na slovensko. Tam maju super kvalitne parky, len skoda ziadne nie su slovenske.
tassiedevil
@2010 , neľutuj, že ich robiť nebudeš, ale ľutuj, že ich neurobíš...:)) rozumiem Tvoj point....ale ja radšej, ked vidím čo do nich ide...:)samozrejme si cením Tvoje hodnotenie a vdaka za 5*****:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia