Jeden z receptov z doby, ked mäsiarske výrobky obsahovali aj mäso...
Suroviny
| Na 2 kg hotového výrobku: | |
| 300 g | 
                                                             | 
                                                    
| 300 g | 
                                                             | 
                                                    
| 400 g | 
                                                             | 
                                                    
| 800 g | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| Prísady: | |
| 40 g | 
                                                             | 
                                                    
| 3 g | 
                                                             | 
                                                    
| 2 g | 
                                                             | 
                                                    
| 2 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1,5 g | 
                                                             | 
                                                    
| 350 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 4 - 5 m | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Mäso nakrájame na kocky 2x2 cm, 800g bravčového na vložku oddelíme osobitne a všetko zasolíme a necháme odležať v chladničke do druhého dňa.../na vložku, znamená, že mäso pomelieme na určitú hrúbku v tomto prípade do 6 mm/. Na druhý deň preležané mäso zomelieme na najjemnejšej riečici, môžeme aj dva krát, okrem mäsa na vložku, ktoré melieme na 6 mm.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Pomleté mäso vložíme do kutríka,/ pokiaľ kutrík nemáme, môžeme mäso kutrovať aj za pomoci food procesoru v menších dávkach../ pridáme všetky prísady a dobre vykutrujeme za postupného pridávania ľadovej vody alebo ľadovej drte, ľadová voda alebo drť, vlastne chladí mäso a zabraňuje jeho prehrievaniu, vykutrované mäso nesmie prekročiť teplotu 14 stupňov C. Dobre vykutrované mäso musí mať ľahkú, takmer do penista konzistenciu. Nakoniec pridáme mäso na vložku a trochu zamiešame, najlepšie ručne.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Dalej postupujeme a pri Labužníckych párkoch...vid recept "Labužnícke párky".
 

                                                    
                                                    




                                                        
                                                    
 


***** ti patrí za to, aj viac by som dala, ak by to išlo a veľmi rada. :-)))
Ďakujem ešte raz.
pre @hubata ;-)
Milý priateľ. Preštudoval som si Tvoj recept na tieto párky a samozrejme aj recept na labužnícke párky. Mám niekoľko receptov na výrobu rozličných druhov párkov. Tie Tvoje si ukladám, pretože s takouto skladbou surovín nemám. Samozrejme sa mi páčia a keď bude čas a príležitosť vyskúšam. Pekný deň Ti prajem.
dakujem za 5*****, :)