Foto: tassiedevil
Jeden z receptov z doby, ked mäsiarske výrobky obsahovali aj mäso...
Suroviny
Na 2 kg hotového výrobku: | |
300 g |
|
300 g |
|
400 g |
|
800 g |
|
200 g |
|
Prísady: | |
40 g |
|
3 g |
|
2 g |
|
2 g |
|
1 g |
|
1,5 g |
|
350 ml |
|
4 - 5 m |
|
Postup
-
1
Mäso nakrájame na kocky 2x2 cm, 800g bravčového na vložku oddelíme osobitne a všetko zasolíme a necháme odležať v chladničke do druhého dňa.../na vložku, znamená, že mäso pomelieme na určitú hrúbku v tomto prípade do 6 mm/. Na druhý deň preležané mäso zomelieme na najjemnejšej riečici, môžeme aj dva krát, okrem mäsa na vložku, ktoré melieme na 6 mm.
-
2
Pomleté mäso vložíme do kutríka,/ pokiaľ kutrík nemáme, môžeme mäso kutrovať aj za pomoci food procesoru v menších dávkach../ pridáme všetky prísady a dobre vykutrujeme za postupného pridávania ľadovej vody alebo ľadovej drte, ľadová voda alebo drť, vlastne chladí mäso a zabraňuje jeho prehrievaniu, vykutrované mäso nesmie prekročiť teplotu 14 stupňov C. Dobre vykutrované mäso musí mať ľahkú, takmer do penista konzistenciu. Nakoniec pridáme mäso na vložku a trochu zamiešame, najlepšie ručne.
-
3
Dalej postupujeme a pri Labužníckych párkoch...vid recept "Labužnícke párky".
***** ti patrí za to, aj viac by som dala, ak by to išlo a veľmi rada. :-)))
Ďakujem ešte raz.
pre @hubata ;-)
Milý priateľ. Preštudoval som si Tvoj recept na tieto párky a samozrejme aj recept na labužnícke párky. Mám niekoľko receptov na výrobu rozličných druhov párkov. Tie Tvoje si ukladám, pretože s takouto skladbou surovín nemám. Samozrejme sa mi páčia a keď bude čas a príležitosť vyskúšam. Pekný deň Ti prajem.
dakujem za 5*****, :)