Debrecínske párky

tassiedevil - fotkatassiedevil, 30. júna 2014 9:46
Ďalšie recepty »

Jeden z receptov z doby, ked mäsiarske výrobky obsahovali aj mäso...

Suroviny

TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Mäso nakrájame na kocky 2x2 cm, 800g bravčového na vložku oddelíme osobitne a všetko zasolíme a necháme odležať v chladničke do druhého dňa.../na vložku, znamená, že mäso pomelieme na určitú hrúbku v tomto prípade do 6 mm/. Na druhý deň preležané mäso zomelieme na najjemnejšej riečici, môžeme aj dva krát, okrem mäsa na vložku, ktoré melieme na 6 mm.

    Debrecínske párky - obrázok 1
  2. 2

    Pomleté mäso vložíme do kutríka,/ pokiaľ kutrík nemáme, môžeme mäso kutrovať aj za pomoci food procesoru v menších dávkach../ pridáme všetky prísady a dobre vykutrujeme za postupného pridávania ľadovej vody alebo ľadovej drte, ľadová voda alebo drť, vlastne chladí mäso a zabraňuje jeho prehrievaniu, vykutrované mäso nesmie prekročiť teplotu 14 stupňov C. Dobre vykutrované mäso musí mať ľahkú, takmer do penista konzistenciu. Nakoniec pridáme mäso na vložku a trochu zamiešame, najlepšie ručne.

    Debrecínske párky - obrázok 2
  3. 3

    Dalej postupujeme a pri Labužníckych párkoch...vid recept "Labužnícke párky".

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist