Snehové gule plnené orechovou plnkou fotorecept

tassiedevil - fotkatassiedevil, 2. apríla 2015

Pre tých, ktorým nechýba trpezlivosť....:)

16
porcií

Suroviny

Piškotová hmota:
63 g
112 g
12 g
150 g
87 g
25 g
Orechová plnka:
30 g
3 g
15 g
50 g
45 g
45 g z upečeného cesta
2 PL
75 g
Snehová hmota:
190 g
80 g
70 g
6 g
58 g




Postup

  1. 1

    žltky sa rozšľahajú s vodou, pridá sa 1/3 múky a zmes sa dobre zamieša. Bielky sa vyšľahajú za postupného pridávania cukru na tuhý sneh, časť snehu sa zamieša do žltkovej hmoty, potom sa pridá zbytok bielok a nakoniec sa zľahka zamieša preosiata múka, vopred zamiešaná so škrobom. Hmotu striekame na papierom vyložený plech o priemere asi 45-50mm a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 20 min.

    Snehové gule plnené orechovou plnkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plnka:Cukor, škrobový sirup a preosiate sušené mlieko sa zamiešajú s vodou a nechajú zovrieť. do zmesi sa vsypú nasekané orechy a trochu sa povaria a po uvarení zahustíme omrvinkami z korpusu a po čiastočnom vychladnutí pridáme rum. Orechy sekáme na 2-3 mm, pri jemnejšom sekaní nevynikne typická orechová chuť.

    Snehové gule plnené orechovou plnkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Piškotky vydlabeme ostrým nožom a naplníme plnkou.

    Snehové gule plnené orechovou plnkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    naplnené

    Snehové gule plnené orechovou plnkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pozliepame

    Snehové gule plnené orechovou plnkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Snehová hmota . Bielky vyšľaháme za postupného pridávania krupicového cukru, asi 1/3. zvyšok cukru sa uvarí na 114 stupňov a po častiach za zalieva do vyšľahaných bielkov .Po zaliatí spomalíme chod stroja a po dôkladnom došľahaní sa do čiastočne vychladnutej hmoty zamieša preosiaty práškový cukor. Zlepené gule za pomoci noža natrieme snehovú hmotu na hrúbku asi 1/2 cm...ja som to napichol na malý ostrý nôž a za pomoci druhého som nanášal snehovú hmotu a opatrne som stiahol na plech vyloženým papierom, posypal posekanou jemne opraženou podzemnicou...fotiť som nevedel, celý som bol dolepený...)Dopečieme asi 10 min v stredne vyhriatej rúre asi 160 stupňov.

    Snehové gule plnené orechovou plnkou (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

kukulienka71
Za tú trpezlivosť a super recept máš 5*. A ja zasa idem špekulovať, aj keď ma zotrieš:-) : nebudem dlabať, ale plnkou len zlepovať. KK, vďaka!
radost
ak si to piekol celkom sám..pochvalu úprimnú pre teba mám..
to ja teda nie..mám najradšej jedenie..:-)
motyka
tie musia byť fantastické. Ale ja na takéto pečenie nemám tvoju trpezlivosť. Ja najradšej také rýchle aj dobré a aby toho bolo dosť.
Toto až na dôchodku. Oceňujem.*****
katka78
Fíha, títo chlapci varechoví sa nezdajú.. normálne žasnem nad vašou zručnosťou.. @mesiar50 sa nám čochvíľa premenuje na @cukrar50 a @Tassiedevil na... @SweetTassieAngel ? :-) Lebo cit v rukách vám veru nechýba. Anyway, chcela som tým len povedať: Skutočne pekná práca!
denyany
Fantastické, to musí byť dobréé! Ale nič pre mňa, teda pre moju trpezlivosť- tej veru nemám veľa.
tassiedevil
@dusan95843 , môžeš pridať kľudne, len daj menej cukru alebo vôbec, aby si to nepresladil, škrobový cukor je málo sladký...vdaka
tassiedevil
@kukulienka71 , ty len veľa nešpekuluj, lebo prešpekuluješ...:))to dlabanie to je to najmenej....to len zliepať asi ti nebude fungovať, plnka je dosť hrubá a to ti nebude lepiť...vyskúšaj, potom mi povieš...len nenadávaj na mňa, ked sa ti nebude dariť...:))vdaka za 5***** a uloženie:)
kukulienka71
určite sa ozvem potom. Lepiť by to malo, keď tam je ten sirup:-)
ja už som raz taká, špekulujem ako si to uľahčiť, nič v zlom... na kvalite tomu neuberiem.
motyka
@tassiedevill - ja si skôr vychutnávam varenie. Koláče všetci zbožňujeme, ale ja ich považujem za niečo, čo nemusí byť. Ale samozrejme, že pečieme, ale nevypekáme. Pred pár rokmi som vypekala všetko možné . Teraz - aby som všetko stihla, tak aj na rýchlo. Moji sú radi aj za to jednoduchšie, čo upečieme. Tie tvoje gule by zmizli do večera a na druhý deň by som znova musela niečo upiecť. Tak na toto ich učiť nebudem- he, he, he.
klukodvody
No a Ty si nedáš pokoj a nedáš .Já snad kvůli Tobě budu jíst piškoty .Jinak i pod visí hnízda peče žena kolečka z lineckého těsta ale tohle mně teda nedá a já to dám .K.k a *****
pusta1
Milý@tassiedevil , ty si veľký pokušiteľ :D
no mala som čo otvoriť,slinky sa mi zbiehajú, mohla som tušiť, že je to od teba :-)
krásne, dobré fantasticky chutné, skvelá kombinácia, úžasné foto, zrozumiteľný postup :-)
ako ináč než *****
manya
snehové pečivo mám rada a toto je zaujímavý recept, krásne sa ti vydarili;
mesiar50
Zvladol si to priatelu perfektne.Zakusky su urcite nie len efektne,ale aj velmi lahodne.
tassiedevil
@klukodvody , však si hovoril, že si už dávaš pozor na zuby....:)no vidíš šéfe, tak toto je idálne pre teba...:)) len si dobre vyčisti zuby po tom cukre...:)) už asi ja si budem musieť dávať pozor...:)vdaka za komentárik a hodnotenie...s pozdravom
tassiedevil
@pusta1 , dakujem ti za milý komentárik, máš pravdu je to chutné ale veľmi návykové...:)ja som si dal len jeden, ved som sa dosť naoblizoval pri peční..:).robil som to na Veľkonočný stôl, nakoľko je to dobré a trváce pečivo, ale dnes je ešte len Veľký piatok a už sú fuč...vdaka za hviezdičky :)
evanaaa
Tie gule sú úžasné, aj by som sa guľovala, jednu by si mohol po mne hodiť, milý @tassiedevil. Ja zuby nemám ( no, jeden....) nemusím sa báť :))
marika21
Tak toto môžem a chutí mi všetko snehové. Dala by som si. No čo už. Upeč si....KK5*




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia