Snehové gule plnené orechovou plnkou fotorecept
Pre tých, ktorým nechýba trpezlivosť....:)
porcií
Suroviny
| Piškotová hmota: | |
| 63 g |
|
| 112 g |
|
| 12 g |
|
| 150 g |
|
| 87 g |
|
| 25 g |
|
| Orechová plnka: | |
| 30 g |
|
| 3 g |
|
| 15 g |
|
| 50 g |
|
| 45 g |
|
| 45 g z upečeného cesta |
|
| 2 PL |
|
| 75 g |
|
| Snehová hmota: | |
| 190 g |
|
| 80 g |
|
| 70 g |
|
| 6 g |
|
| 58 g |
|
Postup
-
1
žltky sa rozšľahajú s vodou, pridá sa 1/3 múky a zmes sa dobre zamieša. Bielky sa vyšľahajú za postupného pridávania cukru na tuhý sneh, časť snehu sa zamieša do žltkovej hmoty, potom sa pridá zbytok bielok a nakoniec sa zľahka zamieša preosiata múka, vopred zamiešaná so škrobom. Hmotu striekame na papierom vyložený plech o priemere asi 45-50mm a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 20 min.
-
2
Plnka:Cukor, škrobový sirup a preosiate sušené mlieko sa zamiešajú s vodou a nechajú zovrieť. do zmesi sa vsypú nasekané orechy a trochu sa povaria a po uvarení zahustíme omrvinkami z korpusu a po čiastočnom vychladnutí pridáme rum. Orechy sekáme na 2-3 mm, pri jemnejšom sekaní nevynikne typická orechová chuť.
-
3
Piškotky vydlabeme ostrým nožom a naplníme plnkou.
-
4
naplnené
-
5
pozliepame
-
6
Snehová hmota . Bielky vyšľaháme za postupného pridávania krupicového cukru, asi 1/3. zvyšok cukru sa uvarí na 114 stupňov a po častiach za zalieva do vyšľahaných bielkov .Po zaliatí spomalíme chod stroja a po dôkladnom došľahaní sa do čiastočne vychladnutej hmoty zamieša preosiaty práškový cukor. Zlepené gule za pomoci noža natrieme snehovú hmotu na hrúbku asi 1/2 cm...ja som to napichol na malý ostrý nôž a za pomoci druhého som nanášal snehovú hmotu a opatrne som stiahol na plech vyloženým papierom, posypal posekanou jemne opraženou podzemnicou...fotiť som nevedel, celý som bol dolepený...)Dopečieme asi 10 min v stredne vyhriatej rúre asi 160 stupňov.









to ja teda nie..mám najradšej jedenie..:-)
Toto až na dôchodku. Oceňujem.*****
ja už som raz taká, špekulujem ako si to uľahčiť, nič v zlom... na kvalite tomu neuberiem.
no mala som čo otvoriť,slinky sa mi zbiehajú, mohla som tušiť, že je to od teba :-)
krásne, dobré fantasticky chutné, skvelá kombinácia, úžasné foto, zrozumiteľný postup :-)
ako ináč než *****