Český burger

tassiedevil - fotkatassiedevil, 19. marca 2015

Recept pochádza z jednej českej knihy a preto sme ich nazvali " Czech burgers". Ja McDonalds nejem, ale z týchto si zavše dám...:)

Suroviny

300 g
600 g
1 ks menšia
200 ml
3 g
1 g drvená sušená
2 ks (alebo strúhanka)
18 g
 na pečenie
 na hamburgery




Postup

  1. 1

    Hovädzie mäso zomelieme na najjemnejšej riečici, poprípade kutrujeme so 150 ml mlieka a soli, pridáme koreniny a a sucháre namočené v mlieku alebo strúhanku. Cibuľu si nasekáme na drobno a zamiešame s pomletým bôčikom. Hovädzie a bravčové mäso spolu dobre zamiešame a premiesime, necháme pár hodín odpočinúť v chladničke, tvarujeme vo forme na hamburgery alebo na malé placky a pomaly pečieme na oleji. Podávame na polovicu rozkrojených žemlí, s volským okom, zdobené na krúžky nakrájanou cibuľou, paradajkami, plátkovým syrom horčicou alebo kečupom...atd.

    Český burger - obrázok 1

Diskusia k receptu

smejkad
co to maju tie zemle na vrchu? velmi zvlastne
u nas by si s takym velky uspech nemal koli struhanke v mase, ale ci tak, alebo tak, domace je domace :-)
nedavno som dceru zobrala do Mc Donalds, uz je skolacka, tak nech ma sajnu, co je to ten faastfuuud :-)
zjedla vsetko, stale cakala, kedy jej zacne chutit :-)))
nakoniec povedala, ze ona radsej tie nase co robime doma, ale este tam chce ist, lebo su tam zadarmo balony a k menu dostala hracku - tak ja mam zjest menu a ona si necha hracku :-)))))
to len tak na odlahcenie :-)
tassiedevil
@smejkad , tieto žemle sa tu volajú "tiger buns"...povrch sa pred pečením potrie kukuričným škrobom a pri pečení sa vytvára efekt tigrej kože...u nás majú úspech a verím, že aj u vás by mali, však tej strúhanky je tam tak málo,
iba dve lyžice, že sa to tam stratí....skús a potom mi povedz:)
dietky majú radi "fast food" len ich tam veľa nenos:) keby si videla, z čoho sa tam robia burgery, tak ti od nich chuť prejde asi veľmi rýchlo...:))ja som mal tú možnosť to vidieť...:)
smejkad
bola som tam druhy raz v zivote a tusila som, ze to takto dopadne, ono to bol vlastne taky naucny vylet v zmysle - co ma reklamu, pravdepodobne nebude dobre, ked ju potrebuje, aby sa predalo, podme si to overit v praxi :-)))
ten skrob ma zaujal, chcem sa opytat, to si z kukuricneho skrobu a vody urobim kasicku a tym natriem pecivo pred kysnutim? skusila by som na bezne pecivo, bude ozivenie :-)
co sa receptu tyka, nemam vyhrady, ja zjem vsetko, co mna nie, to len moji by hundrali, nemyslela som to v zlom :-)
pusta1
neskutočná nádhera :-) slovami vyjadriť, to je málo.
a tie lákavé a prudko jedlé fotky :-)))
ako ináč, len *****
motyka
Nedá sa to nekomentovať, vyzerá to lákavo a super. Ja ale burgery veľmi nemusím. Dobre, že to u nás nepredávajú. Chuťovo, ale to musí byť výborné. Ukladám do KK.a 5* - keď pôjdeme na výlet - super jedlo.
63629_1426767308 - profilový obrázok
vlk
vlk
Si macher. * * * * *
palokuchki
@tassiedevil , tie zemle si piekol ty? Videla som vo woolies rozky s tymto tigrim efektom. Ako to myslis ze povrch sa potrie s kukuricnym skrobom? Cornflour sa rozmiesa s vodou?
tassiedevil
nie, nepiekol, syn to kúpil, lebo sa mi nechcelo robiť domáce..:)chcel som s tým experimentovať, ale ja v tom nevidím žiadny účel, chuť to nespraví, len ako dekorácia...pokiaľ chcete, môžete skúsiť...niekto vraví použiť kukuričnú iní zase ryžovú múčku.. z nasledovných surovín si spravíme pastu a za pomoci štetca asi v polovici kysnutia natrieme na zemličky....
150 ml voda
160 g ryžová alebo kukuričná múčka
pol lyžičky droždia
l lyžica cukru
1/2 lyžičky soľ
kukulienka71
Chýba mi tam niečo zelené:-)))) ale najradšej mám v mletých mäsách kombináciu hovädzieho s bravčovým. Tú pastu skúsim, vďaka
smejkad
prvy krat vidim take
ale teraz mi tak prebehlo hlavou - na nejaky kysnuty zavin ci vianocku by to mohlo byt zaujimave spestrenie , samozrejme na sladko
tatranocka
To tigrovanie je oveľa výraznejšie v skutočnosti,vybrali nejaký nepodarený ☺