Višňová torta tiramisu fotorecept

tassiedevil - fotkatassiedevil, 23. februára 2015

Jednoduchá a chutná torta.

Suroviny

Korpus:
135 g
5 g
145 g
34 g
200 g
20 g
20 g
Ostatné suroviny:
100 g
40 g
450 g
10 g
500 g (alebo tvaroh)
10 g
200 g
80 g (do smotany)
15 g (na posypanie)
5 g (na posypanie)




Postup

  1. 1

    Korpus: Vajcia s cukrom vyšľaháme v stroji. Na začiatku šľahania sa zmes ohreje nad parným kúpeľom, teplota však nesmie presiahnuť 45 stupňov C. Pred došľahaním hmoty sa pridajú pochutiny a voda. Do vyšľahanej hmoty sa zľahka pomieša preosiata múka vopred zamiešaná s kakaovým práškom a vleje sa olej tak aby boli všetky suroviny spojené a aby nedochádzalo k veľkému zníženiu objemu. Hmotu vlejeme do vopred vymastenej alebo papierom vyloženej tortovej formy o priemere 23 cm a pečieme pri teplote 190 stupňov asi 20 min.

    Višňová torta tiramisu fotorecept - obrázok 1
  2. 2

    Tortový korpus vodorovne rozrežeme na dve rovnaké polovice. Spodná časť sa na povrchu navlhčí tretinou studenej kávy a potrie marhuľovou marmeládou. Potom sa vloží späť do tortovej formy, ktorú sme predom vymastili olejom a vysypali práškovým cukrom. Na celú plochu korpusu sa rozložia dobre odkvapkané a vykôstkované višne. Višne sa pokryjú polovicou krému pripraveného z mascarpone. Na krém sa položí druhá polovica korpusu a mierne sa pritlačí. Vrchný korpus sa navlhčí druhou tretinou kávy a potrie sa dvoma tretinami zvyšného krému a vloží sa do chladničky vychladnúť a stuhnúť.

  3. 3

    Vychladnutá a stuhnutá torta sa vyberie z formy a z boku sa potrie zvyškom krému a po povrchu sa posype s preosiatym kakaom zmiešaným s mletou škoricou. Vrátime do chladničky na niekoľko hodín aby torta dobre stuhla. Krájame na tortové rezy ostrým nožom ponoreným do horúcej vody. Dobrú chuť.

    Višňová torta tiramisu fotorecept - obrázok 3
  4. 4

    Krém mascarpone: želatínu namočíme v minimálnom množstve studenej vode, aby napučala. Napučanú želatínu scedíme, zalejeme jednou tretinou horúcej kávy a necháme rozpustiť a schladiť. Mascarpone sa s griotkou vymieša na hladko, pridá sa želatína a dobre sa zamieša. Nakoniec sa zamieša vyšľahaná smotana s cukrom.

    Višňová torta tiramisu fotorecept - obrázok 4

Diskusia k receptu

kukulienka71
Chýbal si tu, potešila som sa novému výbornému receptu od teba. Perfektne popísaný postup, pre mňa zasa niečo nové. Zavárané višne nemusím, rozmýšľam, čím ich nahradím, aby to pasovalo k čokoládovo-kávovej chuti. 5* zaslúžene:-)
tinca
@tassiedevil krásne tiramisu, len mne by sa k višniam hodil viac višňový džem,ale to je len môj názor.@kukulienka71 , ja som už robila s rôznym ovocím napr.marhule+marhuľový džem,alebo aj mandarínky sú výborné:)dávam 5*pre autora rcp
pusta1
nádherne sa ti vydarila tvoja torta, úžasné foto :-)
***** dávam.
tassiedevil
dakujem Vám všetkým za komentáriky a hviezdičky:)
@marienka44 , záleží od veľkosti vajec, áno vážil som, 3 vajcia mali okolo 200 g..myslím, že pár gramov hore-dole nespraví žiadny rozdiel:)
@kukulienka71 , ak nemáš rada višne skús niečo iné,ako napísala @tinca.. ved Ty si šikuľka, niečo určite vymyslíš:) naozaj som chýbal? aj Ty mne...:))
medovnicek
vyzerá krásne na reze a okrem toho mascarpone u nás ako sa vraví "fičí", takže recept ukladám a určite vyskúšam:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia