Vhodné ku kávičke, nie veľmi diétne, ale sem tam je to OK... piškota je bez múky a prášku do pečiva.
Suroviny
5 ks |
|
125 g |
|
35 g |
|
150 ml |
|
225 g |
|
30 g |
|
180 g alebo margarín |
|
3 čl |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
rúru predhrejeme na 200 stupňov C. Bielka oddelíme od žľtok a vyšľaháme do peny a postupne pridávame 40 g práškového cukru. V druhej mise šľaháme žľtky s 40 g práš. cukru do penista a zamiešame preosiaty kakaový prášok. Do vyšľahaných žľtok, zľahka postupne zamiešame vyšľahané bielka, /po jednej tretine/. Nalejeme na papierom vyložený plech o rozmeru 33x23 cm a pečieme asi 15 mim. Upečný plát vyklopíme na čistú utierku a opatrne odstránime papier, necháme vychladnúť..
-
2
Pripravíme si plnku: maskarpone dobre vymiešame so zbytkom cukru v mixeri, zamiešame na hrubo postrúhanú čokoládu a nakoniec vyšľahanú šľahačku. Okraje plátu obrežeme a rozrežeme ho ostrým nožom na tri rovnaké diely a naplníme pripravenou plnkou.
-
3
Kávu rozpustíme s dvomi lyžicami horúcej vody, zmäknuté maslo vyšľaháme so 180 g práškového cukru, /asi 10 min/ a postupne pridávame rozpustenú kávu. Povrch rezov potrieme hotovým krémom a ozdíme podľa vlastnej fantázie. Vložíme do chladničky na hodinu , stuhnúť.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Srdečná vďaka.5*-už máš!