Tatarák s avokádom fotorecept

tassiedevil - fotkatassiedevil, 22. marca 2015

Toto je moja druhá verzia tataráku, servírovaného ako predjedlo.

Suroviny

200 g
20 g
2 čl
2 ks
1 lyžica
1 čl
trochu
pár kvapiek
podľa chuti
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    sviečkovicu odblaníme a ostrým nožom krájame na 2-3 mm kocky. Taktiež na drobno nakrájame, cibuľu, kyslú uhorku, sardely a kapary./neviem ako sa capers volajú v slovenčine../ Pridáme ostatné suroviny a zamiešame...môžeme pridať aj lyžicu olivového oleja....

    Tatarák s avokádom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    nakrájané suroviny

    Tatarák s avokádom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    avokádo, prerežeme na polovicu, odstránime kôstku,/a to tak, že ostrým nožom sekneme do kôstky a nožom pootočíme/ lyžicou vyberieme zo šupky a nakrájame na hrubšie kúsky, osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou, pridáme olej a popučíme za pomoci vidličky, nie na veľmi jemno...

    Tatarák s avokádom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    capers

    Tatarák s avokádom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    na tanier si položíme plechový krúžok , formičku bez dna, spodok krúžku o priemere 50- 60 mm naložíme avokádo na to položíme tatarákovú zmes, krúžok opatrne stiahneme ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Servírujeme trochu podchladené. Podávame s hriankami z dobrého chlebíku, alebo bez...komu ako..... Dobrú chuť.:) Z toho množstva vám vydá min, 4 servy.

Recept je zaradený do kategórií:
Hovädzie mäso, Predjedlá, Raw (surové), Studené pokrmy

Diskusia k receptu

safran
nemohla som si pomôcť, pozrela som si ten z 7. apríla 2013, to je iný servis (v každom zmysle toho slova :-)) a kapary :-)
rada vyskúšam
safran
vrátila som sa ohviezdičkovať :-) lebo som zabudla, aby nedošlo k nedorozumeniu, ja som to myslela skutočne VEĽMI DOBRE :-)
svedka
Podavame trochu podchladene? :D ale recept je paradny.ja si robím tatarak uz len z avokada, ale mam koho potesit aj s takouto kombinaciou ;) sikovny
tassiedevil
@svedka , prepáč, ak som sa nesprávne vyjadril..:) podchladené , znamená trochu studené...trochu studenšie ako izbová teplota..niektoré chute sa zvýrazňujú pri určitých teplotách ,tak ako napr, pri vínach a pod. Dakujem ti za pochvalu:)
zuzkacho
Tak napriek tomu že už chvílku nejem mäso a tiež si robím tatarák len z avokáda, toto je božské, všetci samozrejme tatarák zbožnujú, takže nabudúce určite takto pre hostí...krásne a kombinácia chutí musí byť neskutočná
tatranka
Krásny recept ! Och ako rada by som sa nechala pozvať na takúto dobrotu.Uložené v KK.Budem si ju musieť urobiť sama ! 5*
dusan95843
krásny recept, ukladám a samozrejme ako všetky tvoje recepty, aj tento si zaslúži *****

Ďalšie recepty: