Foto: tassiedevil
Toto je moja druhá verzia tataráku, servírovaného ako predjedlo.
Postup
-
1
sviečkovicu odblaníme a ostrým nožom krájame na 2-3 mm kocky. Taktiež na drobno nakrájame, cibuľu, kyslú uhorku, sardely a kapary./neviem ako sa capers volajú v slovenčine../ Pridáme ostatné suroviny a zamiešame...môžeme pridať aj lyžicu olivového oleja....
-
2
nakrájané suroviny
-
3
avokádo, prerežeme na polovicu, odstránime kôstku,/a to tak, že ostrým nožom sekneme do kôstky a nožom pootočíme/ lyžicou vyberieme zo šupky a nakrájame na hrubšie kúsky, osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou, pridáme olej a popučíme za pomoci vidličky, nie na veľmi jemno...
-
4
capers
-
5
na tanier si položíme plechový krúžok , formičku bez dna, spodok krúžku o priemere 50- 60 mm naložíme avokádo na to položíme tatarákovú zmes, krúžok opatrne stiahneme ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Servírujeme trochu podchladené. Podávame s hriankami z dobrého chlebíku, alebo bez...komu ako..... Dobrú chuť.:) Z toho množstva vám vydá min, 4 servy.
rada vyskúšam
srdečne blahoželám!
*****
@tatranka , vdačne ťa pozvem, ale to asi bude pre teba najdrahší tatarák aký si kedy jedla.:)) Dakujem
@zuzkacho , @izabella929 , dakujem vám dievčatá:)