Foto: tassiedevil
Klasika...
Postup
-
1
Mäso pokrájame na rezne, naklepeme, potrieme cesnakom rozotretým so soľou, opečieme na horúcej masti z každej strany a odložíme do tepla. V panvici rozohrejeme masť, nalejeme tenkú vrstvu zemiakového cesta, položíme upečený rezeň, zalejeme tenkou vrstvou zemiakového cesta a vypražíme z obidvoch strán.
-
2
Príprava zemiakového cesta: zemiaky očistíme , postrúhame pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, ktorú sme trochu opražili na minimálnom množstve masti, majorán, mleté čierne korenie, rascu rozšľahané vajce, hladkú múku a soľ a dobre zamiešame. Podávame s pečenými zemiakmi alebo zemiakovou kašou a jarným zeleninovým šalátom /so zálievkou od @ kukulienky/:) Dobrú chuť
- 3
Zemiaková kaša ako ju ja robím: uvarené zemiaky vložím do mixeru, pridám trochu masla , soľ a horúce mlieko a dobre vyšľahám do penista...
- 3
úžasné foto.
*****
Tvoje verze je úplně původní a je paráda že ji ještě někdo zná .Dneska jsme se oba rozhodli na bramborák přeji krásný večer.
Rezne vyzerajú naozaj lákavo a chutne.Pozdravujem.
1 kg zemiakov ošúpeme a uvaríme domäkka v osolenej vode. Na panvici rozpustíme 100 g masla a 100 ml olivového oleja. V šľahacom mixéri rozmixujeme scedené uvarené zemiaky a rozpustené maslo s olivovým olejom na hladké pyré. Podľa chuti dosolíme.
Dnes na Prime varil Z. Pohlreich pyré tak, že do uvarených zemiakov pridal maslo a sladku smotanu. Pomixoval.Zaujímavé bolo, že prisypal aj kurkumu na získanie žltej farby.
@evkalibka , skús presne podľa postupu ako som uviedol...s prvým som aj ja mal problém, lebo som použil zlú panvicu, sa mi to prilepilo a placka sa oddelila od mäsa....druhé som už piekol " non stick" panvici, keramickej a bolo to fajn..:)
@mariamka , aj mne sa to páči..:) ja som to nevymyslel...taký bol recept..:)
Musím ti dať 5* nielen za recept ale aj za reklamu na šalátovú zálievku, ďakujem:-)