Detvianske rezne v zemiakovej placke

tassiedevil - fotkatassiedevil, 28. marca 2015

Klasika...

Suroviny

400 g (vykostené karé alebo stehno)
2 strúčiky
Zemiakové cesto:
600 g
1 ks
1 ks
30 g




Postup

  1. 1

    Mäso pokrájame na rezne, naklepeme, potrieme cesnakom rozotretým so soľou, opečieme na horúcej masti z každej strany a odložíme do tepla. V panvici rozohrejeme masť, nalejeme tenkú vrstvu zemiakového cesta, položíme upečený rezeň, zalejeme tenkou vrstvou zemiakového cesta a vypražíme z obidvoch strán.

    Detvianske rezne v zemiakovej placke - obrázok 1
  2. 2

    Príprava zemiakového cesta: zemiaky očistíme , postrúhame pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, ktorú sme trochu opražili na minimálnom množstve masti, majorán, mleté čierne korenie, rascu rozšľahané vajce, hladkú múku a soľ a dobre zamiešame. Podávame s pečenými zemiakmi alebo zemiakovou kašou a jarným zeleninovým šalátom /so zálievkou od @ kukulienky/:) Dobrú chuť

  3. 3

    Zemiaková kaša ako ju ja robím: uvarené zemiaky vložím do mixeru, pridám trochu masla , soľ a horúce mlieko a dobre vyšľahám do penista...

    Detvianske rezne v zemiakovej placke - obrázok 3

Diskusia k receptu

motyka
Dávno som ho nerobila. Ja som ale mäso predtým neopekala a niekedy bolo aj nie celkom upečené. Díky - teraz budem robiť tak, ako ty. Tvoj postup je lepší. Ináč fajn recept. Ďakujem aj za dobrý grif.
klukodvody
@tassiedevil pěkně jsi to udělal a dám ti 5***** jsem rád ,že vím nový název .U nás se do dělá pod názvem řízek "Ondráš" a dává se to bez přílohy ,víc obalené v bramboráku a zeleninový salát a okurek .
Tvoje verze je úplně původní a je paráda že ji ještě někdo zná .Dneska jsme se oba rozhodli na bramborák přeji krásný večer.
manya
veru fajnotka, dávno som nerobila, vďaka za pripomenutie;
havino
máme radi, mäso neopekám vopred, krkovicu poprášim múkou a máčam v zemiakovom ceste a pomaly smažím z oboch strán, no ale priznám farbu, je to raz do roka, no dobre aj dva a dosť, že je to dobré o tom niet pochýb. V KitchenAide ma kašu robiť nenapadlo, mám ho a zbožňujem ho. Pekný recept.
babkamt
občas robievam rezne v zemiakovej placke. Tie tvoje vyzerajú chutne.
mariamka
myslela som, ze černohorský, ale toto vyzera byt lepsie s tym pred-opecenim, paci sa mi, ze "detvianske" :)
evkalibka
u nás rezne idú,už som ich skúšala aj ja ale vždy sa mi placka od mäska oddeľovala a tak sme mali "delenú" stravu
marienka44
@Tassiedevil , pre tých, ktorí nrznášajú mlieko recept na zem. pyré od Ihnačáka (uverejnené v reklamných novinách Lidla):
1 kg zemiakov ošúpeme a uvaríme domäkka v osolenej vode. Na panvici rozpustíme 100 g masla a 100 ml olivového oleja. V šľahacom mixéri rozmixujeme scedené uvarené zemiaky a rozpustené maslo s olivovým olejom na hladké pyré. Podľa chuti dosolíme.

Dnes na Prime varil Z. Pohlreich pyré tak, že do uvarených zemiakov pridal maslo a sladku smotanu. Pomixoval.Zaujímavé bolo, že prisypal aj kurkumu na získanie žltej farby.
tassiedevil
@marienka44 , ja chvála bohu s mliekom nemám problém...:) ale rozhodne súhlasím, pre tých čo majú je to dobrý nápad, s tou kurkumou tiež, je veľmi zdravá...ja zavše pridám na jemno posekanú petržlenovú vňať a mám zelenkasté pyré..:)
@evkalibka , skús presne podľa postupu ako som uviedol...s prvým som aj ja mal problém, lebo som použil zlú panvicu, sa mi to prilepilo a placka sa oddelila od mäsa....druhé som už piekol " non stick" panvici, keramickej a bolo to fajn..:)
@mariamka , aj mne sa to páči..:) ja som to nevymyslel...taký bol recept..:)
kukulienka71
skoro som tvoj recept obišla, neviem ako mi unikal, a pritom sa ho chystám komentovať už odkedy sa zjavil. Ja som ešte takto nerobila rezne, ale sú veľmi lákavé, použijem karé alebo kuracie prsia. Vyprážam už zriedka, takže to bude slávnostný obed:-)
Musím ti dať 5* nielen za recept ale aj za reklamu na šalátovú zálievku, ďakujem:-)
tassiedevil
@kukulienka , len ty celkom kľudne vyprážaj, čo je na tom zlé? pokiaľ použiješ tie správne suroviny a postup.....:)poviem ti story,ktoré som videl veľmi dávno na madarskom programe,:100 ročnej babky sa opytovali, čo je tajomstvo dlhého života, ona odpovedala. egész életemben rántot húst ettem...:) počas celého života som jedla vyprážané mäso....aj moja mamka ho má rada...už má 83...:) aj ja dakujem:)
klukodvody
@evkalibka myslím ,že se tassiedevil nenaštve když se mu trochu nacpu do jeho receptu a to tak kdyby Ti to stále nešlo podle něj ,tak zkus kousek syrového masa karé nebo prsa ,dobře je osuš a udělej hustší těsto a pěkně obal a dej na rozpálený olej,zatáhne se a pak uber plamen a pomaleji dopeč .Je to jen jiná varianta recept od tassiedevil je pravý a je to originál .To moje je už upravené .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia