Zalievané rožky s makom fotorecept

tassiedevil - fotkatassiedevil, 7. marca 2015

To bol jeden s pokusov na Dubčekove rožky, ale neudali sa ako som predpokladal, tak som z nich použil na tento jednoduchý, rýchly a Zobraziť celý popisTo bol jeden s pokusov na Dubčekove rožky, ale neudali sa ako som predpokladal, tak som z nich použil na tento jednoduchý, rýchly a chutný dezert...Najvhodnejšie sú rožky už trochu obschnuté.

4
porcie
40 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

3 ks väčšie
1/2 l
1 bal.
2 ks (vaječný)
80 g mletý
40 g
25 g




Postup

  1. 1

    Rožky si nakrájame na tenšie kolieska. Ja som použil tieto ale iba necelé dva...

    Zalievané rožky s makom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravené suroviny

    Zalievané rožky s makom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mlieko zohrejeme, žľltky vymiešame s cukrom do penista a pridáme k horúcemu mlieku, do ktorého sme pridali vanilkový cukor/môže sa použiť aj pravá vanilka/,dobre zohrejeme, nevaríme. Mak zamiešame s práškovým cukrom.

  4. 4

    Zapekaciu misu dobre vytrieme maslom, na spodok naukladáme kolieska rožkov, dobre namočíme mliekom, posypeme makom a takto pokračujeme vrstva po vrstve, pokiaľ sa nám suroviny neminú. Neobávajte sa, ked vám to bude všetko plávať v mlieku, počas pečenia to rožky všetko vpijú...

    Zalievané rožky s makom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    naplnenú misu vložíme do vopred predhriatej rúry na 170-180 stupňov C a zapekáme 25 minút.

    Zalievané rožky s makom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Mal som v úmysle do toho zamiešať aj černice, ale som zabudol:) tak som ich len priložil.... Dobrú chuť.

    Zalievané rožky s makom (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

katkat
dobre jednoduche jedlo, ale hlavne ma zaujala krasna uvodna fotka :)
elixir
Vyzerá to veľmi dobre, trošku ma to vracia späť do detstva. :) Niekedy skúsim.
katka78
Už som o nich počula, ale ešte neskúšala. Myslím, že by nám chutili, veď aj žemľovku máme radi, je na podobnom princípe. Pekne.
motyka
u nás sme to nerobili. Ale aké jednoduché a pritom výborné a pomerne rýchle jedlo najmä pre deti. Pre dospelých, ako pochúťka. Vyskúšam niekedy, keď na mňa príde nečakaný chtíč na sladke.
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Pekné :-). Kedysi keď som bola dieťa sme to doma často mávali a mali sme to hrozne radi. Inak volalo sa to "jedlo chudobných".
jozka2
Tassiedevil,velmi lakave a chutove bunky drazdiace jedlo si navaril.5
Videla som to na madarskej stranke, tam jeden pan to varil ako ty,ale z vianocky,na vrch porezal tenke kusku masla pred zapekanim.
izabella929
@tassiedevil , u nás na juhu, odkiaľ ja pochádzam sa toto jedlo robieva ešte aj teraz často..pre aj nie, je to chutné, rýchle a nemá chybu.-)
tetrisss
Toto jedlo milujem, je fajn. Ale celkom by ma zaujimalo, ak mozem, mas recept na dubcekove rozky? Ak ano, prosim, prosim...
babkamt
páči sa mi, že všetky ingrediencie mám bežne doma. V prípade, že dostanem chuť na sladké, môžem si toto jedlo spraviť.Už si skúšal aj s orechmi?
najaa
takto podobne to robíme u nás doma na Vianoce... vraj koľko maku toľko peňazí :) výborne jedlo a hlavne rýchle
tricia
Izka - aj ja pochadzam od L. Taketo jedlo tiez pamatam z detstva. Mnam !
hubata
Ako decká sme si to robili ako rýchlu mlsu. Ale nepiekli sme to, len sme rožky pokvapkali mliekom, kydli na to oleja a posypali makom ..... stačilo nám.
venusa
Ako vidno, všade iné experimenty. Moja mama rožky zalievala horúcim mliekom a hojne posypala domácim makom, poriadne ocukrila a pridala vanilku. Úúúžasné .
tassiedevil
dakujem vám všetkým za komentáriky a hodnotenie:)
@tetrisss , samozrejme môžeš:) nie, nemám ho, zatiaľ sa mi ho nepodarilo zohnať....len si dobre pamätám tú chuť a skúšam to napodobniť, som blízko, ale ešte stále tomu niečo chýba...
@babkamt , nie, s orechmi som neskúšal.:)skús uvidíš..:)
@kukulienka 71, aj ja som na to myslel s tými černicami,,,najbližšie:)
ten Tvoj recept to je pre Upper class..:)pre tých bohatších...:) ako sa mohol dostať do hubárskej kuchárky???:))
kukulienka71
no to by som nepovedala, že pre bohatších, veď tam nie je až tak veľa surovín a nie sú ani drahé:-), to tvoj recept je v hubárskej kuchárke;-))
maxiona
Teraz dojedené...famózne papaníčko :) a hodnotím tento receptík na 5*****, ďakujem....mňaaaaam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia