Foto: tassiedevil
To bol jeden s pokusov na Dubčekove rožky, ale neudali sa ako som predpokladal, tak som z nich použil na tento jednoduchý, rýchly a Zobraziť celý popisTo bol jeden s pokusov na Dubčekove rožky, ale neudali sa ako som predpokladal, tak som z nich použil na tento jednoduchý, rýchly a chutný dezert...Najvhodnejšie sú rožky už trochu obschnuté.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Rožky si nakrájame na tenšie kolieska. Ja som použil tieto ale iba necelé dva...
-
2
Pripravené suroviny
-
3
Mlieko zohrejeme, žľltky vymiešame s cukrom do penista a pridáme k horúcemu mlieku, do ktorého sme pridali vanilkový cukor/môže sa použiť aj pravá vanilka/,dobre zohrejeme, nevaríme. Mak zamiešame s práškovým cukrom.
- 4
Zapekaciu misu dobre vytrieme maslom, na spodok naukladáme kolieska rožkov, dobre namočíme mliekom, posypeme makom a takto pokračujeme vrstva po vrstve, pokiaľ sa nám suroviny neminú. Neobávajte sa, ked vám to bude všetko plávať v mlieku, počas pečenia to rožky všetko vpijú...
- 5
naplnenú misu vložíme do vopred predhriatej rúry na 170-180 stupňov C a zapekáme 25 minút.
- 6
Mal som v úmysle do toho zamiešať aj černice, ale som zabudol:) tak som ich len priložil.... Dobrú chuť.
- 4
Videla som to na madarskej stranke, tam jeden pan to varil ako ty,ale z vianocky,na vrch porezal tenke kusku masla pred zapekanim.
@tetrisss , samozrejme môžeš:) nie, nemám ho, zatiaľ sa mi ho nepodarilo zohnať....len si dobre pamätám tú chuť a skúšam to napodobniť, som blízko, ale ešte stále tomu niečo chýba...
@babkamt , nie, s orechmi som neskúšal.:)skús uvidíš..:)
@kukulienka 71, aj ja som na to myslel s tými černicami,,,najbližšie:)
ten Tvoj recept to je pre Upper class..:)pre tých bohatších...:) ako sa mohol dostať do hubárskej kuchárky???:))
*****