eraserhead nemá fotku

eraserhead

«1 2 »

Cestoviny s cviklou Cestoviny s cviklou Vaše

Cviklu očistíme a nakrájame na hranolčeky, dáme marinovať na 1 hodinu do štavy z 1 citróna a pomaranča. Uvaríme cestovinu podľa návodu na balení, opláchneme studenou vodou a pridáme olej, daľej pridáme dužinu z polovice pomaranča, rukolu, rajčinky a stečenú cviklu jemne solíme a koreníme práve zomletým korením. Hojne pokropíme štavou zo zvyšného pomaranča.

Tekvicová omáčka Tekvicová omáčka Vaše

Mladú tekvicu, ja som použil patizón, očistíme a nakrájame na kocky. Cibuľu orestujeme na masle, pridáme tekvicu a kurkumu a tiež orestujeme. Pridáme trocha vody, soľ a restujeme 10-15 minút kým sa tekutina odparí. Rozmixujeme nahrubo - nie na úplný krém. Hotovú omáčku dochutíme soľou a pridáme nasekanú bazalku. Podávame s opečenou slaninkou, napríklad v tekvici.

Pľúcka na smotane - slepačie Pľúcka na smotane - slepačie Vaše

len žiadnu múku .........

Jahňací hrebienok Jahňací hrebienok Vaše

slovenské jahniatko - baranček

Pstruh dúhový pečený na ohni Pstruh dúhový pečený na ohni Vaše

Čerstvú rybu zbavíme vnútorností, umyjeme, jemne solíme a koreníme čerstvo zomletým korením. Napichneme na palicu a pomaly nad horúcou pahrebou pečieme 10-15 minút. Podávame teplé

Utopence z bravčového mozgu Utopence z bravčového mozgu Vaše

Ak ste zvyknutý na tradičnú formu utopencov pripravte si teda ......

Huspenina hydinová Huspenina hydinová Vaše

huspenina alebo rôsol sa dá pripraviť rôzne ..........

Zemiaková placka plnená husacími pľúcami Zemiaková placka plnená husacími pľúcami Vaše

V osolenej a okorenenej vode na miernom ohni uvaríme pľúca a necháme vychladnúť. Zemiaky očistíme a na najemnejšom strúhadle nastrúhame, pridáme nasekané čerstvé oregáno, soľ a práve zomleté čierne korenie, dôkladne zamiešame. Panvicu zľahka potrieme masťou a pridáme-nalejeme trocha nastrúhaných zemiakov. Pečieme z oboch strán, celkom 3-4 minúty. Krátko pred dokončením všetkých placiek si na troche masla zľahka orestujeme najemno nasekaný pór a cibuľku, jemne solíme a koreníme práve zomletým čiernym korením. Na záver pridáme pľúca a už iba krátko prehrejeme. Placku naplníme orestovaným pórom a cibuľkou a najemno nakrájanými pľúcami.

Býčie žľazy ako utopence Býčie žľazy ako utopence Vaše

Dáme variť dostatočné množstvo vody, osolíme, pridáme korenie a býčie žlazy necháme zovrieť a varíme na miernom ohni pol hodinu, Vyberieme a necháme vychladnúť. Vychladnutú žlazu veľmi opatrne zbavíme dvoch vrstiev blán (opatrne preto aby sme zachovali tvar).

Olivové koláčiky Olivové koláčiky Vaše

Lístkové cesto vytvarujeme do obdĺžnika a rovnomerne potrieme krémom, zvinieme a nakrájame na pol centrimetrové kolieska (môžete dať na chvíľu do mrazáku aby sa vám lepšie krájalo) poukladáme na plech a vo vyhriatej rúre na 180 pečieme 25minút.

Čerešňovo-bryndzový koláč Čerešňovo-bryndzový koláč Vaše

Pri príprave jedál nikdy nepoužívame stužené tuky a margaríny, použite radšej aplikáciu sedliacky rozum a tiež prírodné a prirodzené suroviny.

Pstruh potočný pečený v pahrebe Pstruh potočný pečený v pahrebe Vaše

Pstruh potočný (Salmo trutta morpha fario) je veľmi krásna a chutna ryba, je to taký malý losos ..... Zoberte ľudí ktorých máte radi, ľahké svieže biele víno a upečte im vonku v prírode dobrú rybu .....

Ryba v soľno chlebovej kruste (fotorecept) Ryba v soľno chlebovej kruste (fotorecept) Vaše

Rybu v čisto soľnej kruste si môžete pripraviť takto prípadne použite inú rybu. Je však na vás v čom budete "krustovať"

České koláče České koláče Vaše

Z vlažného mlieka, 1 lyžičky cukru a droždia si pripravíme kvások. Do preosiatej múky pridáme soľ, citrónovú kôru (kôru si pripravíme z jedného chemicky neošetreného citróna a rozdelíme si ju na 3 časti), vanilínový cukor, kvások, vlažné mlieko, žĺtka, rozpustené maslo. Dôkladne vypracujeme na vláčne a nelepivé cesto. Necháme asi hodinu vykysnúť (cesto zakryte a vložte napríklad do vypnutej rúry).

Býčie žlazy grilované Býčie žlazy grilované Vaše

Dáme variť dostatočné množstvo vody, osolíme a pridáme po 4 guľôčky z každého korenia. Necháme povariť pol hodinu a potom pridáme žlazu, na miernom ohni varíme 5minút. Vyberieme a necháme vychladnúť.

Krabie tyčinky Krabie tyčinky Vaše

Ak budete niekedy chytať krabov (nie do pasce) ale ručne s pomocou malého sitka, nedávaje ich potom spolu, okamžite si navzájom amputujú klepetá.

Šípkový lekvár prírodný Šípkový lekvár prírodný Vaše

....farmaceutický priemysel je údajne najlepšie zarábajúce odvetvie na svete, ktovie? média však úplne bežne masírujú rodičom hlavy a podprahovo ponúkajú hlavne pre deti vitamíny v tabletkách .... Pripravte sebe aj svojim priateľom tieto jednohubky plné života .......

Jablkové lupienky Jablkové lupienky Vaše

keď Vám ostanú nejaké jablká z jablkového koláča pripravte si alternatívu k zvyčajným lupienkom

Banán v čokoláde Banán v čokoláde Vaše

prípadne skúste iný iný dezert

Orechový koláčik Orechový koláčik Vaše

Orechy sú vraj dobré na mozog


«1 2 »

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist