Cestoviny s cviklou

eraserhead - fotkaeraserhead, 17. júla 2015
2
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

200 g
1 ks
2 ks
1 ks
4 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Cviklu očistíme a nakrájame na hranolčeky, dáme marinovať na 1 hodinu do štavy z 1 citróna a pomaranča. Uvaríme cestovinu podľa návodu na balení, opláchneme studenou vodou a pridáme olej, daľej pridáme dužinu z polovice pomaranča, rukolu, rajčinky a stečenú cviklu jemne solíme a koreníme práve zomletým korením. Hojne pokropíme štavou zo zvyšného pomaranča.

  2. 2

    Poznámka: marináda z citróna cviklu "uvarí" a možno aj ľudia ktorým cvikla nechutí a vadí im tá typická zemitá chuť si na takto pripravenej zelenine pochutí.

Diskusia k receptu

katka78
Pre mňa super, až na tú rukolu, neviem jej prísť na chuť. Ukladám a rada vyskúšam, ďakujem.
sara8
Ďakujem za výborný tip. Vyzerá výborne.
eraserhead
tak narýchlo ma ani nenapadá nejaká primárna potravina ktorú by som cielene nejedol, v tom mám asi veľkú výhodu, pľúcka, kôpor, fenikel všetko dobre .........
terinka55
Toto jedlo môže byť výborné. A cvikla v tejto úprave by mi chutila.
elixir
Cviklu mám veľmi rada, recept rada vyskúšam. :)
tiginko
to marinovanie cvikle ma zaujalo, určite vyskúšam
editer
Práve dnes som to robil , je to super , až nato že ta nakrájaná cvikla nezmäkne .Mal som ju v citrónovo-pomarančovej šťave asi 2 hodiny a nič.
Napokon som ju postrúhal na hrubom strúhadle .Teraz je super a ešte som to vylepšil s postrúhaným zázvorom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia